Σελίδες

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

DIE WELT: Το ΝΑΤΟ σχεδιάζει ένα "Διαστημικό Κέντρο" στο Ramstein»

«Το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται να αποκρούσει πιθανές επιθέσεις από ή στο διάστημα. Για το σκοπό αυτό, θα δημιουργηθεί ένα "Διαστημικό Κέντρο", το οποίο θα υπαχθεί στην Διοίκηση Αεροπορίας του ΝΑΤΟ στο Ramstein και θα χρησιμεύσει ως σημείο συντονισμού για την επιτήρηση του διαστήματος»

Το ρεπορτάζ αναφέρει, μεταξύ άλλων:

Το ΝΑΤΟ προχωρά τις προετοιμασίες του για την άμυνα της Συμμαχίας στο διάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες του DPA και της Süddeutsche Zeitung, οι Υπουργοί Άμυνας των 30 κρατών-μελών σχεδιάζουν να ανακοινώσουν αυτήν την Πέμπτη την κατασκευή ενός «Διαστημικού Κέντρου».

Το Κέντρο θα υπαχθεί στη Διοίκηση Αεροπορίας του ΝΑΤΟ στο Ramstein στη Ρηνανία-Παλατινάτο, και θα χρησιμεύσει κυρίως ως σημείο συντονισμού για την επιτήρηση του διαστήματος.

Στο μέλλον, πληροφορίες για πιθανές απειλές εναντίον δορυφόρων θα είναι δυνατόν να συγκεντρώνονται στο Ramstein. Είναι, επίσης, πιθανό να επεκταθεί αργότερα το Διαστημικό Κέντρο σε κέντρο διοίκησης για τη λήψη μέτρων άμυνας.

Τα σχέδια του ΝΑΤΟ είναι το αποτέλεσμα της βασικής απόφασης που ελήφθη πέρυσι να ανακηρυχθεί το διάστημα σε ξεχωριστό χώρο επιχειρήσεων. Η απόφαση επιτρέπει στο ΝΑΤΟ να ζητήσει από τους συμμάχους να παρέχουν στο πλαίσιο επιχειρήσεων δυναμικό για δορυφορική επικοινωνία ή μεταφορά δεδομένων εικόνας.

Επιπλέον, έχει οδηγήσει σε ακόμη πιο εντατικές συζητήσεις σχετικά με το ποιες πιθανές επιθέσεις από ή στο διάστημα θα πρέπει μελλοντικά να αντιμετωπίζονται ως υπόθεση της Συμμαχίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.