Σελίδες

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

Μ. Κουγιουμουτζής: "Να μην μας μείνει συνήθεια η κοινωνική αποστασιοποίηση"

 Από το αφιέρωμα του ΔΟΡΥΦΟΡΟΥ που αφορά στην κατάσταση και στις προοπτικές των ελληνικών συλλογικοτήτων στην πανδημία του κορωνοίού. Θέσαμε τα ίδια τρία ερωτήματα σε Προέδρους / εκπροσώπους ελληνικών συλλογικοτήτων από διάφορες περιοχές της Γερμανίας με στόχο να ακούσουμε την άποψη των πρωταγωνιστών για το πόσο επηρέασε -και για πόσο χρονικό διάστημα ακόμη- η πανδημία τη λειτουργία των συλλόγων και των Ελληνικών Κοινοτήτων.

Τα ερωτήματα που θέσαμε :

Α)  τι επιπτώσεις έχει η πανδημία στη ζωή και στη δράση των συλλογικών φορέων Κοινοτήτων / συλλόγων. 

Β) είναι αναγκαίες -και σε ποιό βαθμό αποδίδουν- οι διαδικτυακές δράσεις σχετικά με τη διατήρση της "επαφής" των συλλογικών φορέων με τα μέλη τους

Γ) οι όποιες επιπτώσεις θα κρατήσουν αρκετό καιρό και μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων

Μανώλης Κουγιουμουτζής, Πρόεδρος Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών (έδρα Μόναχο)

Α) Αυτά τελικά που συμβαίνουν σε μια περίοδο όπως αυτή που διανύουμε σήμερα ( Περιορισμούς και κοινωνική αποστασιοποίηση ) κάθε άλλο πάρα βοηθά τις όποιες δραστηριότητες των Συλλόγων μας. Ξέρεις ότι τα πάντα ειναι συσχετισμένα με την φυσική παρουσία των ανθρώπων πχ. Εκμάθηση παραδοσιακών χορών και οργάνων , συνεστιάσεις/ χοροεσπερίδες , εορτασμοί επετείων , παρελάσεις, κτλ. 

Β) Έτσι θεωρώ την χρήση της τεχνολογίας σαν ύψιστο εργαλείο που βοηθά στο να διατηρηθεί η ΕΠΑΦΗ / ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ μεταξύ των μελών μας και εμείς χρησιμοποιώντας την και τις δυνατότητες που μας προσφέρει το διαδίκτυο να διατηρούμε την επαφή και να μεταφέρουμε τις όποιες μας σκέψεις, στρατηγικές και προτάσεις προς τα μέλη και τους Συλλόγους μας.

Εγώ λόγω της ηλικίας μου ( 65 ) δεν έχω την απαραίτητη τεχνογνωσία, δυσκολεύομαι, αν και με τη πάροδο του χρόνου και με λίγη καλή διάθεση και προσπάθεια τα καταφέρνω και έτσι η επικοινωνία μας, τα συμβούλια μας, οι επετειακές μας εκδηλώσεις, γενικές συνελεύσεις, γίνονται με την πλατφόρμα του ΖΟΟΜ,  Skype, αποκτώντας σχετικά καλή εμπειρία.

Γ) Τώρα για το πόσο θα κρατήσουν αυτές οι πρακτικές, χωρίς να θέλω να κινδυνολογώ πιστεύω ότι ήρθαν για να μείνουν....(Εργασία και εκπαίδευση από το σπίτι). Όσο για την κοινωνική αποστασιοποίηση εύχομαι να μην μας μείνει συνήθεια, γιατί όπως έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, ουδέν μονιμότερον του προσωρινού.  ). 

Ειναι λοιπόν απαραίτητο για όλους μας να εξοικειωθούμε με την τεχνολογία  για να μπορέσουμε να συμμετέχουμε στη νέα πραγματικότητα και να έχουμε καλύτερα και επιθυμητά αποτελέσματα . Έτσι φαντάζομαι ότι πολλά από αυτά που γινόταν μέχρι σήμερα  μόνο με την φυσική μας παρουσία θα αντικατασταθούν από διαδικτυακές επαφές που ομολογώ ότι έχουν και τα  < καλά τους > , καλύτερη διαχείριση του χρόνου μας με γρηγορότερες επαφές. Αυτό βέβαια που θα λείπει, ειναι η ζεστασιά της χειραψίας, της αγκαλιάς και γενικότερα  το συναίσθημα να κοιτάς τον συνομιλητή σου στα μάτια και να αισθάνεσαι και την αναπνοή του !!!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.