Σελίδες

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΠΟΛΩΝΙΑΣ: ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗΣ-Cardinal Bessario

Με ικανοποίηση για το αποτέλεσμα και αναγνώριση του θεσμικού ρόλου που επιτελεί η ελληνική πρεσβεία στη Βαρσοβία, ο Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης χαιρετίζει την απόφαση του πρέσβη κ. Δαρατζίκη για την διαχρονική ανάρτηση στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ της Πρεσβείας, οπτικοακουστικού υλικού από τη συναυλία Pontische Suite (Ποντικαή Σουίτα) της 26.05.2019 στο Κατοβίτσε. 

(εδώ: https://youtu.be/ZCr9sLwEc20)

Θυμίζουμε πως πρόκειται για το έργο του συνθέτην Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου* με τη συμφωνική ορχήστρα NOSPR και μαέστρο τον Σιμόν Μπιβάλετς, το οποίο αντλεί την έμπνευσή του από τις μελωδίες των Ελλήνων του Πόντου, ενώ επικοινωνιακός χορηγός του παραμένει ο Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης, με δύο μάλιστα μέλη του, ως μουσικοί, να συμμετέχουν στο συμφωνικό σχήμα της Πολωνικής Ορχήστρας.

Η πρωτοβουλία της ελληνικής Πρεσβείας να υποστηρίξει το συνοπτικό βίντεο της συναυλίας* με κείμενα αναφοράς στην ιστορία του ποντιακού ελληνισμού, ενισχύει το κύρος της  δημοσίευσης, επικοινωνεί το μήνυμά της στους Πολωνούς αναγνώστες του και υποδειγματίζει για την πολιτική ορθότητα με την οποία λειτουργεί η διπλωματική μας αντιπροσωπεία στην Πολωνία.

Τα σωματεία των Ελλήνων στην Ευρώπη, οφείλουν να μοχλεύουν τις άρτιες υποδομές της ηπείρου προκειμένου να δικτυώνονται και να διαδρούν επ` ωφελεία των δημόσιων πολιτικών, κοινωνικών και οικονομικών ζητημάτων της Ελλάδας.

Ο Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης, πλην των συγχαρητηρίων στον Πρέσβη κ. Δαρατζίκη, απευθύνει την αλληλεγγύη του στις πολυπηθείς (και λησμονημένες) κοινότητες των Ελλήνων της Πολωνίας, ενώ η συνεργασία του με τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο θα τον τιμά πάντοτε ανεκτίμητα.

* Ο Ο. Κωνσταντινόπουλος είναι ελληνοπολωνός συνθέτης και μουσικός με διεθνείς αναγνωρίσεις.    Σήμερα ζει στη Νυρεμβέργη και συνεργάζεται με τον ΣΠΝ, προκειμένου τα πρόσφατα συμφωνικά    του έργα ``Pontische Suite`` και ``Ήταν 1821`` να φιλοξενηθούν σε μουσικές σκηνές της Γερμανίας    και Πολωνίας.

* H video art δημιουργία στο εν λόγω βίντεο, είναι του ελληνοπολωνού εικαστικού     Μιχάλη Χρυσουλίδη.

ΣΠΝ  ´´Cardinal Bessario´´


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.