Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

Ο Δημήτρης Γραμμόζης νέος προπονητής της Σάλκε

Η Σάλκε ανακοίνωσε ότι ο 42χρονος Έλληνας προπονητής αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της γερμανικής ομάδας, με την οποία υπέγραψε συμβόλαιο έως το 2022. Ετσι, ο Γραμμόζης θα παραμείνει ανεξάρτητα αν παραμείνουν ή όχι στην Μπουντεσλίγκα. Η Σάλκε, ύστερα από 23 αγωνιστικές, βρίσκεται στην τελευταία θέση με εννιά βαθμούς και στο -9 από την 16η Αρμίνια Μπίλεφελντ, η οποία είναι στη ζώνη των μπαράζ.

Ποια είναι η ποδοσφαιρική σταδιοδρομία του Δημήτρη Γραμμόζη

Ο Δημήτρης γεννήθηκε το 1978 στο Wuppertal στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας και μεγάλωσε στην πόλη  Velber, 18χλμ από το Ντίσελντορφ.

Ως ποδοσφαιριστής πέρασε από διάφορες ελληνικές, κυπριακές και γερμανικές ομάδες όπως 

Μετά τις ακαδημίες στο Wuppertal και Uerdingen ξεκινάει η επαγγελματική του καριέρα στην πρώτη ομάδα της KFC Uerdingen 05 για να ακολουθήσουν οι ομάδες

  • Hamburger SV
  • 1.FC Kaiserslautern
  • 1.FC Köln
  • Rot-Weiss Essen

Στη συνέχεια πηγαίνει στο ελληνικό πρωτάθλημα (Εργοτέλης) για να ακολουθήσει η Κύπρος (Ομόνοια). Επιστρέφει πάλι στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κέρκυρα για να κλείσει την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής στην δεύτερη ομάδα της Bochum.

Προπονητής

Το 2014 αναλαμβάνει βοηθός προπονητή στην δεύτερη ομάδα του Bochum όπου μέχρι το 2017 αναλαμβάνει συγκεκριμένες θέσεις στην ίδια ομάδα όπως προπονητής νέων, βοηθός προπονητή στην πρώτη ομάδα, προπονητής στην Κ17 και στην Κ19 καθώς και προπονητής στην πρώτη ομάδα (για ένα χρόνο).

Τον Φεβρουάριο του 2019 αναλαμβάνει την SV Darmstadt 98 (δεύτερη κατηγορία) στην οποία ήταν προπονητής μέχρι τον Ιούνιο του 2020)

Στις επιτυχίες του ως προπονητή καταγράφονται το πρωτάθλημα και το Supercup Κύπρου το 2010 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.