Σελίδες

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

Τι σημαίνει "εκτός κόκκινης λίστας"

Σήμερα το Robert Koch Institut ανανέωσε τον κατάλογο με τις "επικίνδυνες χώρες". Εκτός λίστας είναι τρεις Περιφερειακές Ενότητες της Ελλάδας. Τι σημαίνει όμως αυτό πρακτικά για τον ταξιδιώτη που επιστρέφει / εισέρχεται στην Γερμανία από μια από τις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης , Βορείου Αιγαίου , Πελοποννήσου;

Gregory Giakis

Αν ο ταξιδιώτης έρχεται μέσω χερσαίων συνόρων με ΙΧ, λεωφορείο ή με πλοίο και δεν έχει διαμονή σ άλλη περιοχή -εκτός των παραπάνω- δεν χρειάζεται να συμπληρώσει ούτε την γερμανική φόρμα επιβάτη, ούτε να προσκομίσει τεστ στα γερμανικά σύνορα ούτε να μπει σε καραντίνα.

Αν ο ταξιδιώτης θα ταξιδέψει στην Γερμανία με αεροπλάνο τότε συνεχίζει να είναι υποχρεωμένος να προσκομίσει αρνητικό τεστ PCR 72 ωρών ή αντιγόνων 48 ωρών καθώς το τεστ το ζητάει η γερμανία απ όλους τους ταξιδιώτες ανεξάρτητα αν εισέρχονται στην χώρα από εικίνδυνη περιοχή ή όχι.

Δεν χρειάζεται να προσκομίσουν τεστ όσοι μπορούν να πιστοποιήσουν ότι έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει (28 μέρες έως 6 μήνες πριν από την είσοδό τους στην Γερμανία.

Ο ταξιδιώτης με αεροπλάνο δεν χρειάζεται να συμπληρώσει την γερμανική φόρμα επιβάτη

ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.