Σελίδες

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021

Μ. Βρετανία: Σχέδιο "Ανοσία αγέλης" αριθμός 2

Ενώ η τιμή επίπτωσης (νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους στο 7ήμερο) πλησιάζει το 300 (285,3) ο Πρωθυπουργός της Αγγλίας ανακοίνωσε ότι από 19 Ιουλίου καταργούνται σχεδόν όλα τα περιοριστικά μέτρα και κυρίως η υποχρέωση μάσκας.

Πως εξηγείται αυτή η απόφαση ρωτήθηκε χθες ο ιολόγος Alexander Kekulé σε τηλεοπτική εκπομπή στο δεύτερο κρατικό κανάλι ZDF.

Ο Alexander Kekulé αναφέρθηκε σε "απόφαση ρίσκο" της κυβέρνησης του Λονδίνου που μάλλον έχει σαν στόχο την ανοσία της αγέλης μ όσους δεν έχουν εμβολιαστεί. Ο ιολόγος επισήμανε ότι είναι ένα "πείραμα" που θα παρακολουθήσει η επιστημονική κοινότητα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αλλά παράλληλα το χαρακτήρισε πείραμα με μεγάλο ρίσκο καθώς αν ξεφύγει η κατάσταση δύσκολα μπορεί να επανέλθει υπό έλεγχο.

Την αντιμετώπιση της πανδημίας μέσω της ανοσίας της αγέλης είχε επιλέξει η Αγγλία και το 2020 (όπως και οι ΗΠΑ) όταν ξεκίνησαν δηλ. τα πρώτα κρούσματα της νέας πανδημίας. Μέσα σε λίγες εβδομάδες και μετά την είσοδο του ιδιίου του Πρωθυπουργού στο νοσοκομείο η Αγγλία πήρε αυστηρά μέτρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.