Σελίδες

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021

Νυρεμβέργη: Επιστολή σε ΠΑΕ ΑΕΚ για Τσιάρτα

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΚ μας κοινοποίησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Νυρεμβέργης Λαμπρόπουλος Δημήτρης με αφορμή την τοποθέτηση του Βασίλη Τσιάρτα ως της Β' ομάδας της ΑΕΚ, που θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Super League 2. 

Ακολουθεί η επιστολή

Προς: ΠΑΕ ΑΕΚ, πρόεδρο κ. Μελισσανίδη Δημήτρη, απόγονο προσφύγων και θυμάτων εθνικιστικής μισαλλοδοξίας.

Στην Ιερή Μνήμη των εκατοντάδων χιλιάδων νεκρών της γενοκτονίας του Μικρασιατικού, Ποντιακού και Θρακικού ελληνισμού, βορά εθνικιστικής βίας και ρατσιστικού βαρβαρισμού.

Στην αξιοπρέπεια της Μνήμης των αθλητών της ΑΕΚ Βασίλη Κοντούλη, Κώστα Χριστοδούλου, Ηλία Παπαγεωργίου, Γιάννη Καψή, Μιχάλη Δελαβίνια, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, που βασανίστηκαν φρικτά στην Κατοχή από τους φασίστες κατακτητές και τους συνεργάτες αυτών.

Στο δέος της Μνήμης του αθλητή της ΑΕΚ Σπύρου Κοντούλη, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης που εκτελέστηκε από τους Ναζί στην Καισαριανή.

Στο όνομα του ιερού Χρέους, που ορίσθηκε να υπερασπίσει με ράμφη και όνυχες ο δικέφαλος, για την ανέσπερη Μνήμη και την Ιστορία που πρέπει να ειπωθεί, κ. Μελισσανίδη σε καλούμε να το ξανασκεφτείς.

Στην επιταγή της ιερής αποστολής του αθλητισμού, να προάγει τις ανθρωπιστικές αξίες, την Αρετή, το Ήθος, την Αγάπη, την Καταλλαγή και την Αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο πέρα από την καταγωγή το χρώμα και θρησκεία του, κ. Μελισσανίδη σε καλούμε να το ξανασκεφτείς.

Ορίσθηκες πραιτωριανός ενός συμβόλου της Ρωμιοσύνης.

Εκάς οι βέβηλοι των Πατρίων και Δημοκρατικών μας σημάντρων.

Φίλο το άσπιλον του ταμειακού χρέους… φίλτατο όμως του ιστορικού σου Δημήτρη.

ΥΓ

Να σου θυμήσω πως την κουβέντα για τους Μπουραντάδες την άνοιξες εσύ?

έντιμα

Λαμπρόπουλος Δημήτρης

συντονιστής Συλλόγου Ποντίων Νυρεμβέργης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.