Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021

Τα δεδομένα στο μέτωπο της πυρκαγιάς (ώρα 2 μ.μ. Γερμανίας)

Βαρυμπόμπη 

Μεγάλη αναζωπύρωση έγινε πριν από λίγο στην πυρκαγιά της Βαρυμπόμπης και συγκεκριμένα όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, στο ρεύμα της Χελιδονούς κοντά στον οικισμό Αδάνες. Οι φλόγες κατευθύνονται προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία και τη Δροσοπηγή. Για το λόγο αυτό εστάλη μήνυμα από τον 112 προς τους κατοίκους στην Ιπποκράτειο Πολιτεία να απομακρυνθούν από τα σπίτια προς την εθνική οδό, ενώ οι κάτοικοι της Δροσοπηγής προς Αφίδνες.

Aρχαία Ολυμπία

Εντολή για την εκκένωση οκτώ ακόμη κοινοτήτων του δήμου της Αρχαίας Ολυμπίας έδωσε η Πυροσβεστική, λόγω της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή.

Πρόκειται για τις κοινότητες Δήλιζα, Πεύκες, 'Ανω - Κάτω Λούβρο, Μουριά, Λινάρια, Καμένα και Βίλλια, ενώ λίγη ώρα νωρίτερα είχε δοθεί εντολή εκκένωσης για την κοινότητα Χελιδόνι.

Εύβοια

Συνεχίζει το πύρινο μέτωπο το πύρινο μέτωπο στους Κουρκουλούς και τη Σκεπαστή ενώ η φωτιά κατευθύνεται ανατολικά και δόθηκε εντολή να εκκενωθούν η Αγία Αννα, το Αχλάδι και η Κοτσικιά. 

Η φωτιά στην Εύβοια καίει σε τρία μεγάλα μέτωπα, τα οποία αναπτύσσονται προς διάφορες κατευθύνσεις, Τα μέτωπα που έχουν αναπτυχθεί, προχωρούν προς διάφορες κυρίως βόρεια και βορειοδυτικά

Συμμετοχή των Ενόπλεων δυνάμεων 

Αποφασίστηκε η ενεργός συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στο πεδίο της πρόληψης και της διαχείρισης των πυρκαγιών με ιδιαίτερη έμφαση στο πεδίο της επιτήρησης στις περιοχές υψηλού κινδύνου σε όλη την επικράτεια, από αέρος με όλα τα διαθέσιμα πτητικά μέσα και στο έδαφος με ενταταμμένες και συνεχείς περιπολίες τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων υπό το συντονισμό της Γενικής Γραματείας Πολιτικής Προστασίας και την Ελληνική Αστυνομία».

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ, ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.