Σελίδες

Κυριακή 8 Αυγούστου 2021

Tα δεδομένα στα μέτωπα των πυρκαγιών (ώρα 11.30 Γερμανίας)

Tα δεδομένα στα μέτωπα των πυρκαγιών (ώρα 11.30 Γερμανίας)

Εύβοια: Σε Γαλατσώνα, Ελληνικά, Αγριοβότανο οι φλόγες - Εκκενώνονται με μήνυμα του 112 Γούβες, Αρτεμίσιο, Καστρί, Βουλίκι και Πευκί

Τα χωριά Γαλατσώνα, Ελληνικά και Αγριοβότανο έχουν κυκλώσει τα πύρινα μέτωπα στη Β. Εύβοια, ενώ μέσω του 112 δόθηκε εντολή εκκένωσης σε Γούβες, Αρτεμίσιο, Καστρί, Βουλίκι και Πευκί και συστήνουν στους πολίτες να κατευθυνθούν προς την Ιστιαία.

Μήνυμα του 112: Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή Ιστιαίας, Αιδηψού, Λουτρών Αιδηψού κλείστε όλες τις καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού

Το μέτωπο από Γαλατσώνα, Γερακιού και Γούβες έχει ξεπεράσει πλέον τα 8 χιλιόμετρα συνεχίζει και επεκτείνεται προς Αγριοβότανο σε ό,τι αφορά την πλευρά του Αιγαίου και προς Αβγάρια προς την πλευρά της Ιστιαίας.

 Ήδη μπαίνουν σε κίνδυνο και τα χωριά Γούβες, Αρτεμίσιο, Καστρί, Βουλίκι και Πευκί που διατάχτηκε η εκκένωση τους. Μοναδική διέξοδος πλέον η θάλασσα. «Να έλθουν όλα τα εναέρια μέσα τώρα στη Βόρεια Εύβοια. Αλλιώς δεν τελειώνει... Δεν φτάνουν μόνο τα μηνύματα» δηλώνει ο δήμαρχος Ιστιαίας Γιάννης Κοντζιάς, καθώς η εικόνα και οι προτεραιότητες αλλάζουν κάθε στιγμή.

Την ίδια ώρα μεγάλες αναζωπυρώσεις εμφανίζονται στη Μηλιά, τις Αγδίνες και Τσαπουρνιά.

Στο νότιο τμήμα τις τελευταίες ώρες υπάρχει αναζωπύρωση στο Τρούπι. Παρόμοια κατάσταση στα Καλύβια, ενώ η μάχη που δόθηκε για να μην περάσει η φωτιά το Καντήλι μέχρι στιγμής αποδίδει και οι φλόγες δεν έχουν περάσει μέσα στο συμπαγές πευκοδάσος.

Αττική: Με τον έλεγχο της πυρκαγιάς, την αποκατάσταση των προβλημάτων στην ηλεκτροδότηση και την ύδρευση, το άνοιγμα των δρόμων και την επιστροφή των κατοίκων στις πυρόπληκτες περιοχές.

Ηλεία: Σε ύφεση η φωτιά Καλύτερη η εικόνα στις περιοχές Λιναριά, Μιράκα και Μουριές. 

Aναζωπυρώσεις σε Αχλαδινή, Δούκα και Μηλιές, όπυ είχε δοθεί εντολή εκκένωσης.

Λακωνία: Σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά στην Ανατολική Μάνη της Λακωνίας

Δύο είναι τα μέτωπα της φωτιάς που σιγοκαίει σε δύσβατη περιοχή στη Δεσφίνα και άλλη μία στην ορεινή περιοχή Κρυονέρι.

Μεσσηνία: Μέτωπο της φωτιάς σε δασική έκταση στην περιοχή Μέλπεια, της Μεσσηνίας, όσο και σε γειτονικό μέτωπο στην περιοχή της Μεγαλόπολης, που πέρασε στην Αρκαδία από την Μέλπεια.

18 συλλήψεις και προσαγωγές υπόπτων για εμπρησμούς το τελευταίο 24ωρο ανακοίνωσε πριν από λίγο εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας 

Σοβαρός τραυματισμός πυροσβέστη στην Πάρνηθα . Σύμφωνα με τα ελληνικά ΜΜΕ ενδέχεται να έπεσε και να τρυματίστηκε σοβαρά.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.