Σελίδες

Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021

Tα μέτωπα με την πυρκαγιά (ώρα 13.00 Γερμανίας)

Aττική

Φωτιά στην Αττική – Εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός στην Πάρνηθα, προσήχθη ύποπτος

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, αυτήν την ώρα, εντοπίζεται στο μέτωπο που είναι σε εξέλιξη από την πλευρά του Καπανδριτίου, καθώς η φωτιά πέρασε την εθνική οδό πολλές φορές τη νύχτα, δημιουργώντας εστίες, που τελικά εξελίχθηκαν σε ενιαίο μέτωπο.

Eικόνα με τα φλεγόμενα μέτωπα στην Ελλάδα, όπως μεταδίδεται σε πραγματικό χρόνο στην υπηρεσία FIRMS (Fire Information for Resource Management System) της NASA.

Πρόκειται για μία ψηφιακή πλατφόρμα, όπου εμφανίζονται όλα τα ενεργά πύρινα μέτωπα στον κόσμο.

---

Για μεγάλο μέτωπο από την πλευρά της Μαλακάσας αλλά και από το Κρυονέρι έκανε λόγο, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής, Βασίλης Κόκκαλης

Εκτός ελέγχου είναι και το δεύτερο μέτωπο της μεγάλης πυρκαγιάς στις Αφίδνες, όπου εδώ και λίγη ώρα καίγεται -εκτός των άλλων- και ένα εργοστάσιο με χρώματα και διαλυτικά στον παράδρομο της εθνικής οδού.

Η φωτιά συνοδεύεται από απανωτές εκρήξεις, που εμποδίζουν τους πυροσβέστες να πλησιάσουν.

Επίσης, στις Αφίδνες, που έχουν εκκενωθεί από χθες, μαζί με το Κρυονέρι, τη Δροσοπηγή και την Ιπποκράτειο Πολιτεία, έχουν καεί σπίτια και επιχειρήσεις, αλλά αυτήν την ώρα δεν μπορεί να γίνει αποτίμηση των ζημιών.

Το ίδιο συμβαίνει και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, μέσα στην οποία εξελίσσεται το τρίτο μέτωπο της πυρκαγιάς.  Η φωτιά έχει φουντώσει και κατακαίει τα πάντα μέσα στον οικισμό, ο οποίος έχει εκκενωθεί από τους κατοίκους. Η περιοχή έχει πνιγεί στους μαύρους και λευκούς πυκνούς καπνούς, ενώ ακούγονται εκρήξεις. Εκρήξεις και στο Κρυονέρι, όπου έχει ενισχυθεί από τους ανέμους η φωτιά καίγοντας σπίτια εντός του οικισμού. Οι φλόγες σηκώνονται σε ύψος 100 μέτρων.

Καλαμάτα

Διεκόπη, λόγω δυσμενών συνθηκών ορατότητας εξαιτίας της φωτιάς, στην περιοχή Χράνοι Αρκαδίας, η κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήμα του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας και συγκεκριμένα μεταξύ των χιλιομετρικών θέσεων 198,6 και 210,6.

Mεσσηνία

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται σήμερα για μια ακόμα ημέρα η Μεσσηνία, με το πιο επικίνδυνο από τα μέτωπα να συνεχίζει να καίει με αμείωτη ένταση περιοχές του δήμου Οιχαλίας στην Άνω Μεσσηνία.

Στην γέφυρα της Τσακώνας, στα όρια των νομών Μεσσηνίας και Αρκαδίας, η εθνική έκλεισε από αναζωπύρωση της φωτιάς που έχει ξεσπάσει την περασμένη Τρίτη στην Μεσσηνία. Μικρή αναζωπύρωση στο Καρναβάλι, αλλά ελέγχεται. Στο Βλαχόπουλο παραμένουν δυνάμεις για τυχόν αναζωπύρωση. Οι επιτελείς της Πυροσβεστικής φοβούνται τους ανέμους. Οι Χράνοι Αρκαδίας δεν κινδυνεύουν άμεσα τώρα, έχει περάσει η φωτιά σ’ έναν λόγγο. Ρίψεις από αέρος για να ελεγθεί το μέτωπο.

Η φωτιά συνεχίζει ανεξέλεγκτη το καταστροφικό της έργο και μάλιστα το βράδυ πέρασε και στο νομό Αρκαδίας, όπου απείλησε τα χωριά Ίσαρη, Βάστα και Χράνους τα οποία εκκενώθηκαν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.