Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021

Γερμανία: Νέα δημοσκόπηση του ARD

Τα αποτελέσματα νέας δημοσκόπησης δημοσιεύτηκαν σήμερα από το ινστιτούτο infratest dimap για λογαριασμό του ARD-DeutschlandTrend. Αποτελέσματα που έρχονται να επιβεβαιώσουν την τάση που καταγράφουν και άλλες δημοσκοπήσεις.

Μερικά από τα ευρύματα της δημοσκόπησης:

Πόσο ευχαριστημένοι δηλώνουν οι πολίτες με τους παρακάτω πολιτικούς (σύγκριση με την δημοσκόπηση του Αυγούστου από την ίδια εταιρεία): 


Κερδισμένος εμφανίζεται και πάλι ο υποψήφιος καγκελάριος του SPD, Olaf Scholz που ανέβηκε στη δεύτερη θέση (+8) έχοντας ξεπεράσει τον Markus Söder.
H υποψήφια των πρασίνων Annalena Baerbock έχει 25 θετικές γνώμες (-2) ενώ ο υποψήφιος των χριστιανοδημοκρατών Armin Laschet έχασε 4 μονάδες και βρίσκεται μόλις στις 20 μονάδες.

Αν την Κυριακή επιλέγατε με τη ψήφο σας απ ευθείας Καγκελάριο 


Ο Laschet παραμένει στο 16%, ο Scholz κερδίζει 2 μονάδες και φθάνει στο 43% ενώ η υποψήφια των πρασίνων παραμένει στο 12%. Ενα μεγάλο ποσοστό της τάξεως του 29% δηλώνει ότι δεν γνωρίζει ποιον θα επέλεγε.

Ποιό κόμμα θα ψηφίζατε αν την Κυριακή είχαμε εκλογές 


Το CDU/CSU χάνει 7% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρεία; και βρίσκεται στο 20%, ενώ 7% κερδίζει το SPD και φθάνει στο 25%. Οι πράσινοι χάνουν 3% και πέφτουν στο 16%, οι φιλελεύθεροι κερδίζουν μια μονάδα και φθάνουν στο 13% . Το εθνικιστικό AfD κερδίζει δυο μονάδες με 12% και το κόμμα της αριστεράς παραμένει σταθερά στο 6%. Το 8% δηλώνει άλλα κόμματα.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.