Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021

Kαρδίτσα: Δεκάδες «μαϊμού» εμβολιασμοί

Πριν ένα μήνα στην Γερμανία είχε αποκαλυφθεί ότι νοσοκόμα χορηγούσε αλατούχο διάλυμα αντί για τις γνήσιες δόσεις σε ένα κέντρο εμβολιασμού στο Friesland.

Τώρα παρόμοιο περιστατικό ψεύτικων εμβολιασμών (αφορά τα πιστοποιητικά) φαίνεται να εξελίχθηκε και σε κέντρο υγείας στην Καρδίτσα.

Μία διοικητική υπάλληλο, όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, βεβαίωνε στο σύστημα εμβολιασμού ότι πολίτες είχαν κάνει το εμβόλιο κατά του Covid-19, χωρίς αυτοί να έχουν βρεθεί καν στο εμβολιαστικό κέντρο.

Η τυχαία αποκάλυψη προήλθε από την απουσία σφραγίδας γιατρού σε ορισμένα έγγραφα που συμπληρώνουν οι πολίτες που εμβολιάζονται. Ακολούθησε έρευνα, η οποία έχει αποκαλύψει μέχρι στιγμής τουλάχιστον 47 εικονικούς εμβολιασμούς πολιτών, μόνο για τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της τοπικής εφημερίδας «Αλήθεια», η διοικητική υπάλληλος εκμεταλλευόταν την εμπιστοσύνη συγκεκριμένης γιατρού και όταν ήταν στη βάρδιά της έμπαινε παράνομα στο ηλεκτρονικό σύστημα με τους κωδικούς της γιατρού.

Αρχικά, κίνησε υποψίες το γεγονός ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος, ενώ είχε πρωινή βάρδια, πήγαινε κάποιες φορές και το απόγευμα στην υπηρεσία της. Όταν την ρωτούσαν ποιος ήταν ο λόγος, απαντούσε ότι είχε αφήσει κάποιες εκκρεμότητες από το πρωί.

Ένα σημαντικό στοιχείο που έχει προκύψει από την έως τώρα διερεύνηση της υπόθεσης, είναι ότι η πλειονότητα των εικονικά εμβολιασμένων μένουν μόνιμα στη Βόρεια Ελλάδα και πολλοί εξ αυτών διαμένουν στον τόπο καταγωγής της υπαλλήλου που εμπλέκεται στο σκάνδαλο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.