Σελίδες

Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

Η Γερμανία απελαύνει 40 Ρώσους διπλωμάτες

H γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να ανακηρύξει ‘ανεπιθύμητα πρόσωπα’ 40 στελέχη της Πρεσβείας της Ρωσίας στο Βερολίνο, για τα οποία εκτιμάται ότι ανήκουν σε ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών, όπως ανακοίνωσε προ ολίγου το ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών. Η ΥΠΕΞ, Annalena Baerbock, συνέδεσε τις απελάσεις με τα εγκλήματα που διεπράχθησαν στην Bucha της Ουκρανίας.

Η Γερμανίδα ΥΠΕΞ έκανε λόγο για «απίστευτη βαρβαρότητα της ρωσικής ηγεσίας και όσων ακολουθούν την προπαγάνδα της», για μια «θέληση να καταστρέψουν, η οποία ξεπερνά κάθε όριο». Εκφράζονται φόβοι ότι παρόμοιες εικόνες υπάρχουν και σε άλλες περιοχές που έχουν καταλάβει ρωσικά στρατεύματα, υποστήριξε η κα Baerbock, προσθέτοντας ότι «στην απανθρωπιά πρέπει να αντιπαραθέσουμε τη δύναμη της ελευθερίας μας και της ανθρωπιάς μας».  

Η Υπουργός τόνισε, στη συνέχεια, ότι τα στελέχη της Πρεσβείας «εργάζονταν καθημερινά κατά της ελευθερίας μας, κατά της συνοχής της κοινωνίας μας» και ότι το έργο τους συνιστά απειλή και για εκείνους που αναζητούν προστασία στη Γερμανία. «Αυτό δεν θα το ανεχτούμε άλλο. Το ανακοινώσαμε σήμερα το απόγευμα στον Πρέσβη της Ρωσίας», δήλωσε η κα Baerbock. Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Andreas Michaelis, κάλεσε κατ’ εντολήν της Υπουργού τον Ρώσο Πρέσβη, Sergej Netschajew, στο ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών και τον ενημέρωσε για τις απελάσεις του προσωπικού της Πρεσβείας, που έχει περιθώριο πέντε ημερών για να εγκαταλείψει τη Γερμανία.

Πηγή: SZ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.