Μετά την πανδημία του Covid 19, ο κλάδος της εστίασης έχειμειώμενο αριθμό προσωπικού. Το 2022, ο αριθμός των εργαζομένων αυξήθηκε μεν και πάλι, αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται σημαντικά κάτω από το επίπεδο του έτους 2019 .
Όπως αναφέρει η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία (Destatis), πέρυσι υπήρχαν 12,5% περισσότεροι εργαζόμενοι στον κλάδο της εστίασης από ό,τι το 2021 και 11,8% λιγότεροι εργαζόμενοι από ό,τι το 2019.
Τα μπαρ και οι παμπ επηρεάστηκαν ιδιαίτερα από την κρίση: το 2022 αύξησαν το προσωπικό τους κατά περισσότερο από το ένα τρίτο (36,2 %) σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Ωστόσο, εξακολουθούσαν να απασχολούν σχεδόν ένα πέμπτο, 21,0 %, λιγότερους υπαλλήλους από ό,τι το έτος 2019 .
Τα εστιατόρια μπόρεσαν να διατηρήσουν το προσωπικό τους στον απόηχο της κρίσης. Ο αριθμός των εργαζομένων σε εστιατόρια, σνακ μπαρ και καφετέριες το 2022 ήταν κατά 14,0 % υψηλότερος από ό,τι το 2021. Σε σύγκριση με το 2019, εξακολουθούν να καταγράφουν μείωση του προσωπικού τους κατά 9,5 %.
Παρόμοια ήταν η εικόνα και για τους παρόχους υπηρεσιών τροφοδοσίας: είχαν περίπου 5,6 % περισσότερους υπαλλήλους το 2022 σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σε σύγκριση με το 2019 εξακολουθούσαν να είναι κατά 11,8 % λιγότεροι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.