Παρασκευή 14 Απριλίου 2023

Το μήνυμα του ΓΓΑΕ προς τον Απόδημο Ελληνισμό για το Πάσχα

Το μήνυμα του ΓΓΑΕ Ιωάννη Χρυσουλάκη προς τον Απόδημο Ελληνισμό για το Πάσχα

Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες

Στη μεγάλη οικογένεια των Αποδήμων Ελλήνων, σε εσάς που βρίσκεστε τόσο μακριά, αλλά και ταυτόχρονα τόσο κοντά, αλλά και στην ευρύτερη ελληνική οικογένεια των Ομογενών μας σε όλο τον κόσμο, εύχομαι από καρδιάς Καλή Ανάσταση!

Καθώς πλησιάζουν οι άγιες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, η Ορθοδοξία στέλνει σε όλο τον κόσμο ένα μοναδικό μήνυμα: Τον θρίαμβο της Ζωής πάνω στον Θάνατο. Για εμάς τους Χριστιανούς, αυτό το μήνυμα αποτελεί μοναδική  πηγή χαράς και ελπίδας.

Η Ελπίδα και η Πίστη αποτελούν για όλους μας το βασικότερο στήριγμα και το σημαντικότερο καταφύγιο στις δυσκολίες, με τις οποίες αναπόφευκτα βρισκόμαστε αντιμέτωποι καθημερινά. Αυτός άλλωστε είναι ένας από τους πολλούς λόγους, για τον οποίο η Ορθοδοξία αποτελεί ανέκαθεν ανεξάντλητη πηγή ζωής και ενότητας για τον Ελληνισμό και τους Έλληνες, όπου και αν βρίσκονται.  

Σας ευχαριστώ όλους, θερμά για την αγάπη σας, για την ενέργειά σας, για το πάθος και για τη δημιουργικότητά σας. Η συμβολή σας στον Ελληνισμό και στην Ελλάδα, υπήρξε ανέκαθεν και εξακολουθεί και σήμερα να είναι πραγματικά ανεκτίμητη.

Θα ήθελα τέλος να σας διαβεβαιώσω για μία ακόμη φορά ότι η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας & Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών, και εγώ προσωπικά,  βρισκόμαστε πάντα κοντά σας, καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια να αφουγκραστούμε τις αγωνίες και τις ανάγκες των Ελλήνων που ζουν εκτός Ελλάδος και υπηρετώντας με συνέπεια το χρέος που έχουμε να στηρίζουμε τον Ελληνισμό και να αναδεικνύουμε την αξία της παρουσίας του σε όλο τον κόσμο. Είμαστε περήφανοι για τον Απόδημο Ελληνισμό, με το ειλικρινές αίσθημα ότι Ελλάδα και Διασπορά είμαστε ένα.

Εύχομαι οι άγιες ημέρες που έρχονται να χαρίσουν σε όλους μας Υγεία, Ηρεμία και Προκοπή.

Καλή Ανάσταση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.