Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023

Η Lufthansa αναμένει έτος ρεκόρ το 2023

Η Lufthansa αναμένει μία από τις καλύτερες χρονιές στην ιστορία της, λόγω της ισχυρής ζήτησης και των υψηλότερων τιμών των εισιτηρίων. Η χωρητικότητα των πτήσεων αναμένεται να φθάσει κοντά στο 85% των επιπέδων πριν από τον κορωνοιό το 2023.

Η Lufthansa οδεύει προς ένα από τα τρία πιο προσοδοφόρα έτη στην ιστορία της, μετά το αποτέλεσμα ρεκόρ του δεύτερου τριμήνου. Τα λειτουργικά κέρδη προσαρμοσμένα αναμένεται να φτάσουν τουλάχιστον τα 2,6 δισ. ευρώ το 2023, ανακοίνωσε η εταιρεία. Πέρυσι, η αεροπορική εταιρεία είχε κέρδος περίπου 1,5 δισ. ευρώ και είχε προβλέψει σημαντική αύξηση για το 2023. Το καλύτερο έτος του ομίλου μέχρι σήμερα ήταν το 2017, με προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη λίγο κάτω από τρία δισεκατομμύρια ευρώ.

Αύξηση εσόδων και κερδών το δεύτερο τρίμηνο.

Το δεύτερο τρίμηνο η Lufthansa αύξησε τα έσοδά της κατά 17% σε σχέση με πέρυσι σε λίγο κάτω από 9,4 δισ. ευρώ χάρη στους περισσότερους επιβάτες και τις υψηλότερες τιμές των εισιτηρίων.

Τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη σχεδόν τριπλασιάστηκαν σε περίπου 1,1 δισ. ευρώ, το υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί ποτέ σε δεύτερο τρίμηνο.

Το τελικό αποτέλεσμα ήταν κέρδη 881 εκατομμυρίων ευρώ, τρεισήμισι φορές περισσότερα από ό,τι ένα χρόνο νωρίτερα. 

Ωστόσο, λόγω της συμφόρησης στην ευρωπαϊκή αεροπορική κίνηση, η χωρητικότητα των πτήσεων φέτος αναμένεται να φθάσει στο 85% περίπου του επιπέδου που ίσχυε το 2019 . Ο διευθύνων σύμβουλος Carsten Spohr είχε αρχικά στοχεύσει στο 85 με 90 %.

Η Ισπανία και πάλι ο πιο δημοφιλής προορισμός διακοπών

Σύμφωνα με τη Lufthansa, η Ισπανία είναι και πάλι ο πιο δημοφιλής προορισμός διακοπών αυτό το καλοκαίρι. Ωστόσο, το ενδιαφέρον για τα ταξίδια πόλης και τα σύντομα ταξίδια αυξάνεται επίσης σημαντικά και ήδη υπερβαίνει τη ζήτηση του 2019.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.