Σελίδες

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

Γερμανία: Η παιδική φτώχεια γίνεται πιο ορατή στο σχολείο

 Έρευνα εκπαιδευτικών στην Γερμανία: Η παιδική φτώχεια γίνεται πιο ορατή στο σχολείο

Η παιδική φτώχεια γίνεται όλο και πιο ορατή στα γερμανικά σχολεία. Αυτό αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί στο "Σχολικό Βαρόμετρο" που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη. 

Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, η παιδική φτώχεια αντανακλάται όλο και περισσότερο στην τάξη και αφήνει τα σημάδια της σε αγόρια και κορίτσια. Σύμφωνα με έρευνα του Robert Bosch Stiftung, οι εκπαιδευτικοί πιστεύουν ότι η ενίοτε επισφαλής οικονομική κατάσταση των οικογενειών είναι περισσότερο παρούσα στα σχολεία από ό,τι το προηγούμενο έτος. Στο "Σχολικό Βαρόμετρο" που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, ένας στους τρεις εκπαιδευτικούς (33%) δήλωσε ότι τα παιδιά και οι νέοι ανησυχούν συχνότερα για την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς τους απ' ό,τι στο παρελθόν. Στις κοινωνικά μειονεκτικές περιοχές και κάθε δεύτερος εκπαιδευτικός το εκφράζει την άποψη αυτή (48 %).

Χωρίς πρωινό, συχνά χωρίς τετράδια και βιβλία

Περισσότεροι από ένας στους τρεις εκπαιδευτικούς (37%) αντιλαμβάνονται ότι οι μαθητές έρχονται στην τάξη με ελλιπή ή ανεπαρκή σχολικά υλικά, όπως τετράδια ή βιβλία. Συχνότερα, σύμφωνα με την έρευνα, τα παιδιά δεν είχαν φάει πρωινό ούτε στο σπίτι. Το ένα τέταρτο των εκπαιδευτικών (24%) αναφέρει ότι αυξάνονται οι αναρρωτικές άδειες πριν από πολυήμερες σχολικές εκδρομές. Και το 16% διαπιστώνει συχνότερα από ό,τι στο παρελθόν ότι οι μαθητές τους δεν μπορούν να πληρώσουν καθόλου ή όχι εγκαίρως τα χρήματα για το κολατσιό τους.

Πηγή: ΒR24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.