Σελίδες

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

,,Χωρίς,, διαβατηρίο στο αεροδρόμιο της Σιγκαπούρης

 Από το 2024, οι αξιωματούχοι λένε ότι το αεροδρόμιο Τσανγκί της Σιγκαπούρης θα εφαρμόσει την αυτοματοποιημένη διεκπεραίωση του ελέγχου των επιβατών, η οποία θα επιτρέπει στους επιβάτες να αναχωρούν από την πόλη-κράτος χωρίς διαβατήρια, χρησιμοποιώντας μόνο βιομετρικά δεδομένα.

«Η Σιγκαπούρη θα είναι μία από τις λίγες πρώτες χώρες στον κόσμο που θα εφαρμόσει την αυτοματοποιημένη, χωρίς διαβατήριο τη διεκπεραίωση του ελέγχου των επιβατών», ανακοίνωσε η υπουργός Επικοινωνιών Ζοζεφίν Τέο κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του κοινοβουλίου τη Δευτέρα, κατά την οποία ψηφίστηκαν αρκετές αλλαγές στον νόμο περί ταξιδιοτικών κανόνων της χώρας.

Η βιομετρική τεχνολογία, μαζί με το λογισμικό αναγνώρισης προσώπου, χρησιμοποιείται ήδη σε κάποιο βαθμό στο αεροδρόμιο Τσάνγκι στις αυτοματοποιημένες λωρίδες στα σημεία ελέγχου ταξιδιοτών.

Όμως οι επερχόμενες αλλαγές θα «μειώσουν την ανάγκη για τους επιβάτες να παρουσιάζουν επανειλημμένα τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα στα σημεία επαφής και θα επιτρέψουν μια πιο απρόσκοπτη και βολική διεκπεραίωση», δήλωσε η Τέο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.