Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023

Ελληνική Κοινότητα Δρέσδης για τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία

 Ανακοίνωση της Ελληνικής Κοινότητας Δρέσδης για τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία

Θλίψη και οργή μάς γεμίζουν οι τεράστιες καταστροφές που έχουν πλήξει μεγάλες περιοχές της πατρίδας μας, οι πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές στον Έβρο και αλλού, και η τραγική κατάσταση που βιώνει τις τελευταίες μέρες ο λαός στη Θεσσαλία από τις πλημμύρες.

Πολλοί από εμάς έχουμε συγγενείς και φίλους που πέρασαν και περνούν ώρες δοκιμασίας, στην περιοχή του Παλαμά όπου παραμένουν εγκλωβισμένοι για μέρες χωρίς πόσιμο νερό και τροφή, χωρίς ρεύμα και χωρίς τα αναγκαία φάρμακα για όσους νοσούν, στο Βόλο, που έχει μετατραπεί σε πόλη βυθισμένη στη λάσπη, με το δίκτυο υδροδότησης εντελώς κατεστραμμένο και τους κατοίκους να έχουν νερό εκ περιτροπής, στη Λάρισα όπου οι κάτοικοι προσπαθούν να σώσουν ό,τι σώζεται, στις πλημμυρισμένες συνοικίες κοντά στις όχθες του φουσκωμένου Πηνειού.

Η Ελληνική Κοινότητα Δρέσδης εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στις οικογένειες που έχασαν δικούς τους ανθρώπους στις πλημμύρες. Συμπαραστεκόμαστε σε όσους παραμένουν ακόμα εγκλωβισμένοι και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συνανθρώπους μας που είδαν σπίτια, καλλιέργειες, κοπάδια, τους κόπους μιας ζωής να βουλιάζουν στα λασπόνερα της πλήρους απουσίας του κρατικού μηχανισμού.

Καταγγέλλουμε τις τεράστιες, εγκληματικές ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης και όλων των πολιτικών δυνάμεων που κυβέρνησαν ως τώρα, των περιφερειακών και δημοτικών αρχών, που βάζουν τα κέρδη των λίγων πάνω από τις ζωές και τις περιουσίες των ανθρώπων, πάνω από την προστασία του περιβάλλοντος. Τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά και αντισεισμικά έργα, καθώς και οι υπηρεσίες και υποδομές πολιτικής προστασίας, δεν επιλέγονται από το „επιτελικό“ κράτος γιατί θεωρούνται ως „κόστος“ και δεν είναι κερδοφόρα. Καταδικάζουμε τον εμπαιγμό του λαού, την προσπάθεια να κρυφτούν οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης και οι ανεπάρκειες σε κρίσιμες υποδομές, πίσω από την “καραμέλα” της κλιματικής αλλαγής.

Εδώ και τώρα να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να απεγκλωβιστούν όλοι όσοι παραμένουν ακόμα εγκλωβισμένοι, να εξασφαλιστεί η στέγαση και η ιατροφαρμα­κευτική περίθαλψη, η προμήθεια με τρόφιμα και νερό, να εξασφαλιστεί η προστασία όλων των πληγέντων. Να ακολουθήσουν με συνοπτικές διαδικασίες, η αποκατάσταση των ζημιών και οι αποζημιώσεις στο 100% όλων αυτών των συνανθρώπων μας.

Καλούμε τα μέλη και τους φίλους της Κοινότητάς μας, να εκφράσουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους ενισχύοντας οικονομικά τους πλημμυροπαθείς μέσα από τον τραπεζικό λογαριασμό του Εργατικού Κέντρου Λάρισας GR0701103970000039729617843. Στην αιτία του εμβάσματος γράφουμε: „Voitheia giaplimmyropatheis – Ellin. Koin. Dresdis“.

Σ’ αυτές τις δύσκολες καταστάσεις κανείς δεν πρέπει να μείνει μόνος του! Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας, όσο μακριά κι αν βρισκόμαστε!

Το Διοικητικό Συμβούλιο

της Ελληνικής Κοινότητας Δρέσδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.