Σελίδες

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023

Bild : «Οι Έλληνες έχουν την καλύτερη οικονομία της χρονιάς…και η Γερμανία βυθίζεται!»

Αυτή η κατάταξη πρέπει να μας προβληματίσει, σχολιάζει το ανυπόγραφο δημοσίευμα της εφημερίδας, που αναφέρεται στην κατάταξη 35 χωρών από το περιοδικό „Economist“ με βάση τις επιδόσεις της οικονομίας τους, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση για το 2023. 

Αντιθέτως, η Γερμανία βρίσκεται στην 27η θέση μεταξύ των 35 χωρών, όπως σημειώνει η Bild, συμπεραίνοντας ότι «η οικονομία των άλλοτε χρεοκοπημένων Ελλήνων έχει συνολικά την καλύτερη επίδοση». Ιδίως η οι επιδόσεις του Χρηματιστηρίου συνέβαλαν στην πρώτη θέση που έλαβε η Ελλάδα, όπως τονίζεται, καθώς η πραγματική αξία του Χρηματιστηρίου αυξήθηκε σε ποσοστό άνω του 40%. Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι, σύμφωνα με την ανάλυση του Economist, οι επενδυτές επαναξιολόγησαν τις ελληνικές επιχειρήσεις, καθώς η κυβέρνηση εφαρμόζει σειρά μεταρρυθμίσεων φιλικών προς την αγορά.

Σε ό,τι αφορά τη Γερμανία, υπογραμμίζεται ότι ο Economist είναι επικριτικός ιδίως ως προς τον υψηλό πληθωρισμό και τις αδύναμες οικονομικές επιδόσεις. Τέλος, η Bild παρατηρεί ότι η Ελλάδα βρίσκεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στην πρώτη θέση της εν λόγω κατάταξης.

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται και δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του Spiegel με τίτλο «Ο „Economist“ ανακηρύσσει την Ελλάδα καλύτερη οικονομία του έτους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.