Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2024

Γερμανία: Σε ποιες περιοχές είναι κρίσιμη η κατάσταση

Η βροχή θα συνεχιστεί σε πολλές περιοχές έως το Σάββατο, γεγονός που προκαλεί κινδύνους για πλημμύρες σε διάφορες περιοχές της Γερμανίας.

Φωτο αρχείου

Ειδικότερα στην Κάτω Σαξονία, τμήματα της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, το νότιο τμήμα της Σαξονίας-Άνχαλτ και το βόρειο τμήμα της Θουριγγίας εξακολουθεί η κατάσταση να είναι κρίσιμη.

Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη σε τμήματα της Κάτω Σαξονίας και της Βρέμης. 

Σύμφωνα με επισκόπηση της Υπηρεσίας Διαχείρισης Υδάτων, Παράκτιας Άμυνας και Προστασίας της Φύσης της Κάτω Σαξονίας (NLWKN), πολλές στάθμες ποταμών εξακολουθούν να βρίσκονται στο επίπεδο αναφοράς 3, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει κίνδυνος μεγάλων πλημμυρών, επηρεάζοντας περιοχές στους ποταμούς Weser, Aller και Leine, καθώς και ορισμένους από τους παραποτάμους τους. 

Ο ποταμός Hase, παραπόταμος του μέσου Ems στην περιοχή του Osnabrück, έφτασε επίσης στο επίπεδο αναφοράς 3 και οι αρχές προειδοποίησαν για μεγάλες πλημμύρες σε πολλές περιοχές. 

Στο ομόσπονδο κρατίδιο της Βρέμης, για παράδειγμα, η περιοχή Timmersloh της Βρέμης πλήττεται από πλημμύρες. Σε πολλά σημεία, μεγάλες εκτάσεις βρίσκονται κάτω από το νερό. Η κατάσταση είναι τεταμένη και στις περιφέρειες Celle, Oldenburg, Emsland, Osterholz, Heidekreis και Verden.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.