Σελίδες

Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Πλημμύρες και κατολισθήσεις στη Γερμανία

Στη δυτική Γερμανία, οι έντονες βροχοπτώσεις οδήγησαν σε πλημμύρες και κατολισθήσεις στο κρατίδιο Σάαρλαντ. Στην πρωτεύουσα του κρατιδίου Saarbrücken και σε άλλους δήμους έγιναν σημαντικές εκκενώσεις λόγω της ανόδου της στάθμης των υδάτων.

Το υπουργείο Εσωτερικών του κρατιδίου περιέγραψε την κατάσταση ως «εκτεταμένες πλημμύρες», με την περιοχή Neunkirchen, την περιοχή Saarpfalz και την περιφερειακή ένωση Saarbrücken να πλήττονται ιδιαίτερα.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα, αλλά οι πλημμύρες έχουν καταστήσει αναγκαία την εκκένωση σπιτιών και εγκαταστάσεων συνταξιοδότησης. Οι τοπικοί αξιωματούχοι εξετάζουν το ενδεχόμενο να ζητήσουν βοήθεια από τα γειτονικά ομόσπονδα κρατίδια.

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς ακύρωσε μια προγραμματισμένη προεκλογική εμφάνιση στο Σάαρλαντ για να επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές μαζί με την πρωθυπουργό του κρατιδίου Άνκε Ρέχλινγκερ, υπογραμμίζοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Η Γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποίησε για συνέχιση των ισχυρών βροχοπτώσεων μέχρι το πρωί του Σαββάτου, ενώ στη συνέχεια οι συνθήκες αναμένεται να βελτιωθούν σταδιακά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.