Σελίδες

Σάββατο 8 Ιουνίου 2024

Στα γαλανόλευκα «ντύθηκε» το γήπεδο των Boston Red Sox στη Βοστώνη

Στη γιγαντοθόνη ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Βοστώνη Συμεών Τέγος με την κόρη του Εριέτα, την ώρα που μπαίνουν στο στάδιο (Πηγή: facebook.com/GeneralConsulateOfGreeceInBoston)

Στη γιγαντοθόνη ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Βοστώνη Συμεών Τέγος με την κόρη του Εριέτα, την ώρα που μπαίνουν στο στάδιο (Πηγή: facebook.com/GeneralConsulateOfGreeceInBoston)

Εκδήλωση προς τιμήν του θρυλικού παίκτη του μπέιζμπολ Χάρη Αγγάνη, του «Χρυσού Έλληνα», πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη, 4 Ιουνίου, στο σπίτι των Boston Red Sox στη Βοστώνη.

Το παρών στο ιστορικό στάδιο Fenway Park, έδωσαν περισσότεροι από 5.000 Ελληνοαμερικανοί, επιβεβαιώνοντας για ακόμα μία φορά πως κανείς δεν λείπει από την καθιερωμένη Βραδιά Ελληνικής Κληρονομιάς.

Η εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στον Χάρη Αγγάνη (1929-1955), είχε στόχο να στηρίξει οικονομικά το Metropolis of Boston Camp Gym & Field House Project στο Saint Methodios Faith and Heritage Center. Τα έσοδα από τη βραδιά, τις πωλήσεις των εισιτηρίων και οι δωρεές, θα δοθούν προκειμένου να γίνει ανακαίνιση των εγκαταστάσεών του, που υποδέχονται πολλούς Ελληνοαμερικανούς νέους και νέες.

(Πηγή: facebook.com/greekdance)

Ελληνικά χορευτικά συγκροτήματα έδωσαν το στίγμα της βραδιάς στην Τελετή Κληρονομιάς, που πραγματοποιήθηκε πριν από το παιχνίδι στο γήπεδο, στη Λεωφόρο Τζέρζι ενώ η βραβευμένη με Grammy μουσικός Dessa Kavrakis έψαλλε τον Εθνικό Ύμνο προκαλώντας συγκίνηση στο πλήθος που περίμενε ανυπόμονα στο Fenway Park.

Το Alpha Omega Council τίμησε διακεκριμένα πρόσωπα της ελληνοαμερικανικής κοινότητας της Βοστώνης, ανάμεσά τους και τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στην πολιτεία, Συμεών Τέγο που πήγε στο στάδιο με την κόρη του Εριέττα.

Ποιος ήταν ο Χάρης Αγγάνης

Ο Αριστοτέλης Γεώργιος (Χάρης) Αγγάνης (αγγλ.: Aristotle George (Harry) Agganis) (20 Απριλίου 1929 – 27 Ιουνίου 1955), ήταν σπουδαίος Ελληνοαμερικανός αθλητής του μπέιζμπολ και του αμερικανικού ποδοσφαίρου.

Έμεινε γνωστός με το παρατσούκλι «Ο Χρυσός Έλληνας» (“The Golden Greek”).

Ήταν αριστερόχειρας, είχε ύψος 1,90, βάρος 200 πάουντς και εμφάνιση χολιγουντιανού σταρ. Τη δεκαετία του ’50 γέμιζαν τα στάδια για να τον θαυμάσουν και το όνομά του έγινε θρύλος.

Όμως, πέθανε σε ηλικία 25 ετών από πνευμονία, στην ακμή της καριέρας του. Σήμερα ένα στάδιο της Βοστόνης φέρει το όνομά του. Η οικογένειά του προερχόταν από το χωριόΛογκανίκος Λακωνίας.

Πηγή: pontosnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.