Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

(RND): «Πώς η Ελλάδα θέλει να ανακόψει τον μαζικό τουρισμό»

 Δίκτυο Συντακτών Γερμανίας (RND): «Πώς η Ελλάδα θέλει να ανακόψει τον μαζικό τουρισμό»

«Το ένα ρεκόρ τουρισμού διαδέχεται το άλλο στην Ελλάδα, αλλά με τα παραθεριστικά θέρετρα να είναι πλέον υπερπλήρη, πολλοί ντόπιοι έχουν απηυδήσει. Η κυβέρνηση θέλει να εφαρμόσει νέες ιδέες στον κλάδο του τουρισμού, καθώς η Ελλάδα χρειάζεται τον τουρισμό.»

Το ζήτημα του υπερτουρισμού θίγει για μία ακόμη φορά ο ανταποκριτής Gerd Höhler αναπαράγοντας στο μεγαλύτερο μέρος του δημοσιεύματος πρόσφατο άρθρο του στην Handelsblatt με ιδιαίτερη έμφαση στο αναμενόμενο νέο ρεκόρ στον τουρισμό της χώρας που εγείρει ανησυχίες σε κατοίκους ορισμένων νησιών για τις επιβλαβείς επιπτώσεις του, γεγονός που έχει οδηγήσει την κυβέρνηση σε λήψη μέτρων για την αποτροπή τους κυρίως στον τομέα του τουρισμού κρουαζιέρας που ανθεί ιδιαιτέρως. 

Ο τουρισμός είναι μια ισχυρή κινητήρια δύναμη ανάπτυξης για την Ελλάδα. 

Η χώρα  οφείλει σε αυτόν την ανάκαμψή της μετά την οικονομική κρίση της δεκαετίας του 2010. Πέρυσι, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) της Ελλάδας αυξήθηκε τέσσερις φορές ταχύτερα από τον μέσο όρο της ευρωζώνης. Νησιά όπως η Σαντορίνη, η Μύκονος ή η Πάρος, τα οποία θα έφταναν στα όρια της απελπιστικής ένδειας χωρίς τους ξένους παραθεριστές, έχουν μετατραπεί σε χρυσωρυχεία χάρη στον τουρισμό, λέει χαρακτηριστικά ο ανταποκριτής, μεταφέροντας τόσο σχετικές μαρτυρίες επαγγελματιών του κλάδου και τοπικών παραγόντων στην Μύκονο και τη Σαντορίνη όσο και δηλώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Bloomberg.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.