Σελίδες

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024

Το πρωτάθλημα άρχισε. Αφιέρωμα στη Super League 2024-25

Το Σάββατο ξεκίνησε το πρωτάθλημα της Super League για τη σεζόν 2024-25. 

Η 1η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί σήμερα Δευτέρα 19.08 με το αγώνα Παναιτωλικός – Λαμία

Το Σάββατο ξεκίνησε το πρωτάθλημα της Super League για τη σεζόν 2024-25.

Την περασμένη σεζόν ο τίτλος κρίθηκε στα τελευταία λεπτά σε ένα συναρπαστικό φινάλε προσφέροντας αμέτρητες συγκινήσεις. Κάτι ανάλογο λοιπόν προσμένουν όλοι και εφέτος.

Το ημερολόγιο

Η σέντρα στην Stoiximan Super League, έγινε όπως και πέρσι λίγο μετά τις 15 Αυγούστου. 

Η κανονική διάρκεια με τις 26 αγωνιστικές θα ολοκληρωθεί το διήμερο 8-9 Μαρτίου. 

Σε αυτούς τους περίπου 6.5 μήνες θα διεξαχθούν οι 26 αγωνιστικές με μόνο μία διακοπή ανάμεσα στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά του 2025 (το Σαββατοκύριακο 28-29/12 δηλαδή) και χωρίς εμβόλιμη αγωνιστική, στο διάστημα αυτό.

Οι διακοπές λόγω εθνικής

Διακοπές λόγω των υποχρεώσεων των Εθνικών ομάδων στο Nations League θα γίνουν στις ημερομηνίες: 2-9 Σεπτεμβρίου, 7-14 Οκτωβρίου, 11-18 Νοεμβρίου αλλά και στις 24-31 Μαρτίου, όταν θα έχουν αρχίσει οι αγώνες κατάταξης.

Αγώνες κατάταξης - Play Off

Στη συνέχεια θα διεξαχθούν οι αγώνες κατάταξης με το νέο τους φορμάτ με έξι αγωνιστικές στα play off για τις θέσεις 1-4 και 5-8 (αντί για 10 αγωνιστικές για τις θέσεις 1-6 που ήταν μέχρι την περσινή σεζόν). Η ποδοσφαιρική περίοδος θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 17 Μαϊου που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας.

Στα πλέι οφ για τις θέσεις 5-8 (με διαίρεση δια δύο των βαθμών της κανονικής περιόδου για τις ομάδες 5 έως 8), η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη στο μίνι πρωτάθλημα θα εξασφαλίσει ένα εισιτήριο για τον 2ο προκριματικό του Conference League, υπό την προϋπόθεση ότι ο κυπελλούχος θα έχει εξασφαλίσει ευρωπαϊκή πρόκριση μέσω του πρωταθλήματος.

Τέλος, οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 9-14, θα διατηρήσουν τους βαθμούς της κανονικής διάρκειας, και θα προσπαθήσουν να αποφύγουν τις δύο τελευταίες θέσεις που οδηγούν στον υποβιβασμό. 

Τα ευρωπαϊκά εισιτήρια

Στην Ελλάδα, λόγω της 15ης θέσης στο Ranking της UEFA, θα δοθούν από την αγωνιστική περίοδο 2025/26 πέντε ευρωπαϊκά «εισιτήρια» που θα διαμορφώνονται ως εξής:

-Πρωταθλητής: Β’ προκριματικός Champions League (μονοπάτι πρωταθλητών)

-Κυπελλούχος: Γ’ προκριματικός Europa League

-Δεύτερος: Β’ προκριματικός Champions League (μονοπάτι μη πρωταθλητών)

-Τρίτος: Β’ προκριματικός Conference League

-Τέταρτος: Β’ προκριματικός Conference League

Εάν ο Κυπελλούχος έχει εξασφαλίσει ευρωπαϊκή πρόκριση μέσω της πρώτης τετράδας του πρωταθλήματος, ο πρώτος των play off των θέσεων 5-8, θα πάρει «εισιτήριο» για τον Β’ προκριματικό του Conference League. Σε ότι αφορά τα play out για της θέσεις 9 έως 14, θα διεξάγονται με διπλούς αγώνες, με τις δύο τελευταίες ομάδες να υποβιβάζονται στην Super League 2.

Νέες ομάδες 

Ο Λεβαδειακός κατέκτησε το πρωτάθλημα του Α' ομίλου της Super League 2 και επέστρεψε στα σαλόνια της Stoiximan Super League, ένα χρόνο μετά τον υποβιβασμό του όπως και η Καλλιθέα και πήραν την θέση της Κηφισιάς και του ΠΑΣ Ιωαννίνων.

Bundesliga: Ξεκινάει η νέα σεζόν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.