Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού στηρίζει και το γυναικείο ποδόσφαιρο

Ανάρτηση της Προέδρου του ΕΟΤ  Άντζελα Γκερέκου:

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού στηρίζει και το γυναικείο ποδόσφαιρο γιατί στον αθλητισμό δεν χωράνε διακρίσεις! 

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε το Women in Football, οι 2 στις 3 γυναίκες που εργάζονται στη βιομηχανία του ποδοσφαίρου έχουν βιώσει έστω μία φορά κάποιο είδος φυλετικής διάκρισης, με το μεγαλύτερο ποσοστό ωστόσο, να μην το αναφέρει ποτέ.

Από τις συζητήσεις με αθλήτριες και ανθρώπους που έχουν ταυτιστεί με την έννοια «ποδόσφαιρο γυναικών στην Ελλάδα» καθίσταται σαφές πως δεν στερούμαστε σε ικανότητα, ταλέντο και τακτικές/τεχνικές αρετές, πως η κατάσταση συνεχώς βελτιώνεται -κυρίως την τελευταία πενταετία- αλλά και ότι ακόμα βρισκόμαστε στα χαμηλότερα στρώματα της Ευρώπης. 

Τόσο σε αναπτυξιακό επίπεδο, όσο και στο πεδίο του ανταγωνισμού, των εγκαταστάσεων, της οργάνωσης των πρωταθλημάτων, των αμοιβών, των προπονητών. Το πολύ – πολύ αισιόδοξο είναι ότι εκλείπουν σε μεγάλο βαθμό παλαιότερες προκαταλήψεις και στερεότυπα που ήθελαν το ποδόσφαιρο αμιγώς ανδρικό άθλημα και ότι η πλειονότητα των γονέων της σημερινής γενιάς «αγκαλιάζουν» με πολύ μεγαλύτερη θέρμη και σεβασμό την ενασχόληση των κοριτσιών τους με το σπορ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.