Σελίδες

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

Η Ελληνογερμανική Συνέλευση στην έναρξη της φετινής ΔΕΘ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Η Ελληνογερμανική Συνέλευση δυναμικά παρούσα στην έναρξη της φετινής ΔΕΘ

Κομβικές συναντήσεις με εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης είχε ο Εντεταλμένος της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης κ Ζέρεν Μπάρτολ στο πλαίσιο τους εναρκτήριου Σαββατοκύριακου της 88ης ΔΕΘ με τιμώμενη χώρα φέτος τη Γερμανία.

Σε συζητήσεις με τον Έλληνα Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και πρώην Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, καθώς και με το ελληνικό Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας προέκυψαν νέες ευκαιρίες συνεργασίας στους τομείς της ψηφιοποίησης, της στέγασης και της αστικής ανάπτυξης. Ακόμη, ο Εντεταλμένος της ΕΓΣ, είχες πολυάριθμες και παραγωγικές συζητήσεις με εκπροσώπους της ελληνικής πλευράς σε περιφερειακό και δημοτικό επίπεδο. Μεταξύ άλλων, σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τον περιφερειάρχη Αττικής κ. Νίκο Χαρδαλιά και τον δήμαρχο της πόλης της Λειψίας, κ. Ούλριχ Χόρνιγκ.

Ο Εντεταλμένος της ΕΓΣ στο εναρκτήριο Σαββατοκύριακο της ΔΕΘ συμμετείχε σε δύο πολύ σημαντικές συζητήσεις. To Ίδρύμα Φρίντριχ Έμπερτ παρουσίασε έρευνα του σχετικά με την αντίληψη της κοινής γνώμης στην Ελλάδα για τη Γερμανία, όπου ο κ. Μπάρτολ επεσήμανε τη διαχρονική και πολυδιάστατη σχέση καθώς και τη συμβολή της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στην ενδυνάμωση των σχέσεων των δύο χωρών και την περαιτέρω συνεργασία σε αυτοδιοικητικό επίπεδο. Ειδικότερα στους τομείς της πολιτικής προστασίας και της ψηφιοποίησης όπου όπως χαρακτηριστικά είπε έχει να μάθει πολλά η Γερμανία από την ελληνική εμπειρία. Ακόμη, στην εκδήλωση του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καρλσρούης (KIT), ο Εντεταλμένος της ΕΓΣ επικεντρώθηκε στις προκλήσεις που σχετίζονται με το κλίμα και την προοπτική συνεργασιών που διαμορφώνονται σχετικά με το στεγαστικό ζήτημα και την ανάπτυξη των πόλεων.

Η παλαιότερη και πιο σημαντική εμπορική έκθεση στην Ελλάδα είναι ανοιχτή για τους επισκέπτες έως τις 15 Σεπτεμβρίου. Μέχρι τότε, κάθε μέρα είναι αφιερωμένη σε διαφορετικό θέμα. Το βράδυ της Τετάρτης, η Ελληνογερμανική Συνέλευση θα παρουσιάσει δύο εκδηλώσεις με θέμα την Πολιτική Προστασία και Διαχείριση Φυσικών Καταστροφών. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ: tif2024.grde.eu.

Η ομάδα της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης είναι κάθε μέρα στη διάθεση σας, για ενημέρωση και συζήτηση σχετικά με τις δραστηριότητες της στο περίπτερο C10 στην αίθουσα 13!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.