Σελίδες

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

Süddeutsche Zeitung: «Scholz: ‘Τα εκλογικά αποτελέσματα της Κυριακής είναι πικρά’»

Πρακτορειακό δημοσίευμα του dpa, που αναδημοσιεύεται στην εφημερίδα SZ, αναφέρεται στις δηλώσεις του Καγκελάριου Olaf Scholz μετά τις χθεσινές εκλογές σε Θουριγγία και Σαξονία.

Εισαγωγικά σχολιάζεται ότι αυτή τη φορά ο Olaf Scholz η αντίδρασή του στην εκλογική του αποτυχία ήταν πιο γρήγορη από εκείνη μετά τις ευρωεκλογές. Ωστόσο, μιλάει μόνο ως Βουλευτής και όχι ως Καγκελάριος.


Ο Scholz χαρακτήρισε ‘πικρό’ το αποτέλεσμα των εκλογών σε Θουριγγία και Σαξονία, ωστόσο εξέφρασε την ανακούφισή του, για το γεγονός ότι δεν επιβεβαιώθηκαν οι ‘δυσοίωνες προβλέψεις’ ότι το SPD θα έπεφτε κάτω από το εκλογικό όριο του 5%.


«Το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής είναι πικρό- και για εμάς. Ωστόσο: το SPD έμεινε ενωμένο. Διεξάγαμε μαζί έναν καλό και καθαρό προεκλογικό αγώνα» ανέφερε ο Scholz σε μήνυμά του στο Instagram με την ιδιότητά του ως Βουλευτή. «Αυτό δείχνει ότι ο αγώνας αξίζει. Τώρα πρέπει να αναζητήσουμε σταθερά περισσότερη αποδοχή» συμπλήρωσε 

Τα ποσοστά του 7,3% στη Σαξονία και 6,1% στη Θουριγγία ήταν τα χαμηλότερα που έχει λάβει SPD από το 1990, ενώ το αποτέλεσμα στη Θουριγγία είναι το χαμηλότερο που έχει σημειώσει ποτέ το κόμμα σε εκλογές κρατιδίων.


Ο Scholz έγραψε ότι τον ανησυχούν ιδιαίτερα τα αποτελέσματα του AfD στη Σαξονία και τη Θουριγγία. «Η χώρα μας δεν πρέπει να συνηθίσει σε τέτοια ποσοστά. To AfD βλάπτει τη Γερμανία. Αποδυναμώνει την οικονομία, διχάζει την κοινωνία και βλάπτει τη φήμη της χώρας μας. Όλα τα δημοκρατικά κόμματα καλούνται πλέον να σχηματίζουν σταθερές κυβερνήσεις χωρίς ακροδεξιούς» τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.