Σελίδες

Κυριακή 3 Αυγούστου 2025

Ο Μαραθώνιος Ελέγχου Ταχύτητας (Blitzmarathon) Αυγούστου 2025

Ο Μαραθώνιος Ελέγχου Ταχύτητας (Blitzmarathon) 2025: Όλες οι σημαντικές πληροφορίες με μια ματιά

Και φέτος, η αστυνομία στη Γερμανία εντείνει τους ελέγχους ταχύτητας με στόχο την αύξηση της οδικής ασφάλειας. Με το σύνθημα «Speedweek», το 2025 πραγματοποιούνται δύο μεγάλοι μαραθώνιοι ελέγχου, με σκοπό να υπενθυμίσουν στους οδηγούς να είναι προσεκτικοί. Εδώ είναι οι πιο σημαντικές ημερομηνίες και γεγονότα:

Η δεύτερη «Εβδομάδα Ταχύτητας» (είχε προηγηθεί του Απριλίου) έχει προγραμματιστεί για την περίοδο από 4 έως 10 Αυγούστου 2025

Καλοκαιρινή δράση: Η δεύτερη «Εβδομάδα Ταχύτητας» (είχε προηγηθεί του Απριλίου) έχει προγραμματιστεί για την περίοδο από 4 έως 10 Αυγούστου 2025. Αυτή η περίοδος συμπίπτει με τις καλοκαιρινές διακοπές, κάτι που σημαίνει μεγάλο αριθμό ταξιδιωτών στους δρόμους.

Ποια κρατίδια θα συμμετέχουν στον μαραθώνιο ελέγχου ταχύτητας του Αυγούστου (τελευταία δεδομένα)

  • Baden-Württemberg
  • Bayern
  • Brandenburg
  • Niedersachsen
  • Nordrhein-Westfalen
  • Rheinland-Pfalz
  • Sachsen-Anhalt
  • Schleswig-Holstein
  • Thüringen

Ορισμένα ομόσπονδα κράτη, όπως το Βερολίνο και το Σάαρλαντ, παραδοσιακά συμμετέχουν σε περιορισμένο βαθμό ή και καθόλου.

Σκοπός της δράσης

Ο μαραθώνιος ελέγχου ταχύτητας αποτελεί μέρος μιας πανευρωπαϊκής πρωτοβουλίας που στοχεύει στη μείωση των ατυχημάτων που προκαλούνται από την υπερβολική ταχύτητα. Η υπερβολική ταχύτητα εξακολουθεί να θεωρείται μία από τις κύριες αιτίες σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων. Οι έλεγχοι δεν αποσκοπούν κυρίως στη δημιουργία εσόδων από πρόστιμα, αλλά στην ευαισθητοποίηση των οδηγών για τους κινδύνους της υπερβολικής ταχύτητας. Οι τοποθεσίες των ραντάρ συνήθως ανακοινώνονται λίγο πριν την έναρξη της δράσης για να επιτευχθεί ένα προληπτικό αποτέλεσμα. Όποιος παρόλα αυτά φωτογραφηθεί, πρέπει να αναμένει τα συνήθη πρόστιμα, πόντους στο μητρώο του Flensburg και, στη χειρότερη περίπτωση, απαγόρευση οδήγησης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.