Δευτέρα 4 Αυγούστου 2025

Πτήση της United Airlines για Μόναχο αναγκάστηκε να επιστρέψει λόγω βλάβης στον κινητήρα

Στις 25 Ιουλίου 2025, μια πτήση της United Airlines από την Ουάσινγκτον D.C. προς το Μόναχο αναγκάστηκε να επιστρέψει στην Ουάσινγκτον λίγο μετά την απογείωση, λόγω βλάβης σε έναν από τους κινητήρες της.

Το αεροσκάφος, τύπου Boeing 787-8 («Dreamliner»), με 219 επιβάτες και 11 μέλη πληρώματος, βρισκόταν καθ' οδόν πάνω από τον Ατλαντικό, όταν οι πιλότοι εξέπεμψαν σήμα κινδύνου «Engine failure, left engine, Mayday!».

Ο πιλότος κατάφερε να προσγειώσει με ασφάλεια το αεροπλάνο με έναν μόνο λειτουργικό κινητήρα, αφού χρειάστηκε να πραγματοποιήσει αρκετούς κύκλους πάνω από το αεροδρόμιο λόγω του μεγάλου βάρους των καυσίμων. Όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα είναι σώοι. Η United Airlines δεν έχει δώσει ακόμα στη δημοσιότητα λεπτομέρειες σχετικά με την αιτία του τεχνικού προβλήματος.

Στο ηχητικό απόσπασμα από τις συνομιλίες με τον πύργο ελέγχου, ο πιλότος ακούγεται να λέει «πρόβλημα, πρόβλημα στον κινητήρα, στον αριστερό κινητήρα».

Πηγή: Abendzeitung

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.