Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2025

Δέσποινα Τσόκου: Από τα σχολεία του Μονάχου στις εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης

Δέσποινα Τσόκου: Από τα σχολεία του Μονάχου στις κορυφαίες ενημερωτικές εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης

Είναι γνωστό ότι πολλοί Έλληνες της δεύτερης και τρίτης γενιάς της εργατικής μετανάστευσης στο Μόναχο έχουν διακριθεί σε διάφορους επαγγελματικούς τομείς. Μία από αυτές τις αξιόλογες περιπτώσεις είναι η Δέσποινα Τσόκου, ένα «δικό μας παιδί» που διαγράφει μια εντυπωσιακή πορεία στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, μια πορεία που, όπως φαίνεται, δεν έχει αντίστοιχο προηγούμενο στον τομέα της δημοσιογραφίας.

Η Δέσποινα γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μόναχο, όπου οι παππούδες της μετανάστευσαν τη δεκαετία του 1970 ως "Gastarbeiter" (φιλοξενούμενοι εργάτες). Φοίτησε σε ελληνικό σχολείο της βαυαρικής πρωτεύουσας, προτού σπουδάσει Επικοινωνία, ΜΜΕ και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Ludwig-Maximilians (LMU). Συνέχισε τις σπουδές της με μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Σχέσεις, ενώ παράλληλα εργαζόταν σε γερμανικές εφημερίδες, ειδησεογραφικές ιστοσελίδες και στη Βαυαρική Ραδιοτηλεόραση.

Το 2020, λίγο πριν την επιβολή του πρώτου lockdown στην Ελλάδα λόγω της πανδημίας, πήρε τη μεγάλη απόφαση να μετακομίσει στην Αθήνα, έχοντας ήδη ξεκινήσει μια συνεργασία με την Deutsche Welle (συνεργασία που συνεχίζει και σήμερα). 

Έκτοτε, εργάζεται ανελλιπώς στην ελληνική τηλεόραση, τόσο μπροστά όσο και πίσω από τις κάμερες. Επικεντρώνεται σε κοινωνικοπολιτικά ρεπορτάζ, σε ανθρώπινες ιστορίες και σε διεθνή θέματα, ενώ ταυτόχρονα εκπονεί εξ αποστάσεως διδακτορική διατριβή με θέμα τις Πολιτικές Ουτοπίες.

Η τηλεοπτική της πορεία ξεκίνησε το 2020 με την εκπομπή «Σαββατοκύριακο Παρέα» στον ΣΚΑΪ, στο πλευρό του Δημήτρη Καμπουράκη. Από το 2021 και για δύο χρόνια, ήταν μέλος της ομάδας της Ελένης Μενεγάκη στο Mega, στην εκπομπή «Ελένη», ως Δημοσιογράφος και βοηθός αρχισυνάκτριας. 

Το 2023, εντάχθηκε στην ενημερωτική εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα» με τον Κώστα Τσουρό στο Mega, όπου σύντομα έγινε συμπαρουσιάστρια του. ήταν ως Δημοσιογράφος και βοηθός αρχισυνάκτριας

Από τις 8 Σεπτεμβρίου της νέας σεζόν, η Δέσποινα αποτελεί βασικό μέλος της ομάδας της εκπομπής «Το ‘χουμε!» στον ΣΚΑΪ, πάλι με επικεφαλής τον Κώστα Τσουρό. Η εκπομπή αυτή είναι καθημερινή και επικεντρώνεται στην επικαιρότητα αλλά και την ψυχαγωγία

Η Δέσποινα Τσόκου έχει πλέον καθιερωθεί ως μία επιτυχημένη δημοσιογράφος στην απαιτητική και συχνά ανταγωνιστική αρένα της ελληνικής τηλεόρασης. Με τη σκληρή δουλειά και την αξιοσημείωτη πρόοδό της, αποτελεί ένα από τα αναγνωρίσιμα πρόσωπα των ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών της χώρας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.