Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2026

Παρίσι: Παρουσίαση του βιβλίου «Ypseli – Le goût de la Grèce, de Thessalonique à Athènes»

Την Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2026 στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Παρίσι πραγματοποιήθηκε με η εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου Ypseli Le goût de la Grèce, de Thessalonique à Athènes του Συμεών Καμσίζογλου, στην οποία παρέστησαν η πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Παρισιού και Περιχώρων κα Σέτα Θεοδωρίδου, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Κοινότητας Γαλλίας κ. Ευαγόρας Μαυρομμάτης, ο Ιερατικός Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Παρισίων, Πατέρας Κωνσταντίνος, μέλη ελληνογαλλικών συλλόγων και πλήθος φίλων της ελληνικής κουζίνας και πολιτισμού.

Η επιτετραμμένη της Ελληνικής Πρεσβείας στο Παρίσι, Πρέσβυς κα Αλεξάνδρα Μαντζίλα, προλόγισε την εκδήλωση ευχαριστώντας θερμά τους παρευρισκόμενους. Παρουσίασε το βιβλίο ως μια γαστρονομική οδύσσεια μέσα στην παράδοση της ελληνικής κουζίνας – ένα νοερό ταξίδι διαμέσου της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, των Κυκλάδων, της Κρήτης, της Κέρκυρας και τέλος της Αθήνας με την Πελοπόννησο. 

Τον λόγο πήρε ο κ. Συμεών Καμσίζογλου, ο οποίος καλεσμένους και μοιράστηκε την ουσία του έργου του: «Το βιβλίο «Ypseli» είναι η τέχνη και ο κανόνας του ομώνυμου παραδείσου μας – του εστιατορίου μας. Το γράφαμε ταυτόχρονα με τη σύλληψη και τη δημιουργία του Ypseli. Όλα ”ανακατεύτηκαν” στο μυαλό μας: τα ταξίδια, η μαγειρική, οι παραγωγοί, οι οινοποιοί, οι συνταγές… Το ταξίδι μας γύρω από την Ελλάδα ήταν αναρχικό, χωρίς οργάνωση. Χανόμασταν συχνά, αλλά μας καθοδηγούσε ο ακαταμάχητος ενθουσιασμός μας και η βαθιά αποφασιστικότητα να δημιουργήσουμε ένα έργο που μας ενώνει όλους. Δεν είναι απλώς βιβλίο συνταγών, παρόλο που περιέχει περίπου εκατό συνταγές. Δεν είναι ούτε καθαρά ταξιδιωτικός οδηγός, παρόλο που εξερευνήσαμε εντατικά κάθε γωνιά της Ελλάδας. Είναι εμείς. Είναι η Ελλάδα ολόκληρη, που καταφέραμε να βάλουμε μέσα σε 328 σελίδες. Σε αυτό το βιβλίο συναντάτε τους πιο ταλαντούχους μάγειρες της χώρας με τις δικές τους συνταγές, τις ιστορίες και την ψυχή τους!»

Πηγή: www.thesnewsline.com

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με δεξίωση γεμάτη εμπνευσμένα από τις σελίδες του βιβλίου, επιλεγμένα ελληνικά κρασιά και συζητήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.