Τετάρτη 26 Απριλίου 2023

Σχόλιο οργάνωσης ΚΚΕ στη Γερμανία για επίσκεψη Τσίπρα στο Βερολίνο

Τη συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με τον Γερμανό σοσιαλδημοκράτη καγκελάριο  Όλαφ Σολτς, αλλά και τη στάση του απέναντι στους χιλιάδες απεργούς εργαζόμενους στις συγκοινωνίες, σχολιάζει η ΤΕ Γερμανίας του ΚΚΕ. 

Αναλυτικά το σχόλιο αναφέρει:

«Έπεσε διάνα...

Όποιος κοίταζε τους δρόμους της Γερμανίας την Παρασκευή 21 Απρίλη, θα έβλεπε χιλιάδες εργαζόμενους στις συγκοινωνίες της Γερμανίας να βγαίνουν στους δρόμους και να απεργούν μαζικά, να "νεκρώνουν" ξανά τις μεταφορές, όπως έκαναν και πριν από έναν μήνα, στη μεγάλη απεργία της 27ης Μάρτη για Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις στους μισθούς. Ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που γονατίζει δεκάδες εκατομμύρια εργαζόμενους που ζούμε στη Γερμανία, ανάμεσά τους και εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες μετανάστες.   

Μια τέτοια μέρα βρήκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για να επισκεφθεί το Βερολίνο, όμως στην ατζέντα του δεν υπήρχε ...η αλληλεγγύη στους απεργούς. Είχε συνάντηση με τον Γερμανό σοσιαλδημοκράτη καγκελάριο, ενάντια στην πολιτική του οποίου διαδηλώνουν οι εργαζόμενοι, στο φόντο της διογκούμενης φτώχειας, της ενεργειακής  ακρίβειας, της συμμετοχής της Γερμανίας με τα μπούνια στο ιμπεριαλιστικό μακελειό στην Ουκρανία, της έντονης λαϊκής δυσαρέσκειας.

"Έπεσε διάνα" ο κ. Τσίπρας, θα μπορούσαμε να πούμε. Μάλιστα, μετά τη συνάντησή του με τον κ. Σολτς, σημείωσε πως "είχαμε την ευκαιρία να κουβεντιάσουμε και για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις και τονίσαμε την ανάγκη της συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων και σε κάθεχώρα ξεχωριστά αλλά και στο Ευρωκοινοβούλιο", προφανώς λογίζοντας ως τέτοιες τον ΣΥΡΙΖΑ και το SPD, μιλώντας επίσης για "μια μάχη ανάμεσα στην πρόοδο και τη συντήρηση".

Ας μην το πολυκουράζει... Είναι γνωστά τα σφιχταγκαλιάσματα του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ αλλά και σήμερα με πρώην στελέχη των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που παραμένουν σταθερά στις απόψεις τους όπως λένε. Είναι γνωστό το πόσο ...προοδευτική πολιτική άσκησε τα 4 χρόνια που κυβέρνησε, φέρνοντας και ψηφίζοντας μαζί με τη ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα το τρίτο μνημόνιο και το πόσο "προοδευτικοί" ήταν οι νόμοι της ΝΔ που υπερψήφισε - το 50% -την τελευταία 4ετία. Όμως γνωστό είναι ότι στη Γερμανία συγκυβερνούν τα τελευταία χρόνια οι τάχα   "προοδευτικοί"   σοσιαλδημοκράτες   με   το   σκληρά   "νεοφιλελεύθερο"   "Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα", που έχει ως κεντρικό του σύνθημα τη φράση "τόσο κράτος όσο είναι το μικρότερο δυνατόν" και τους Πράσινους που έχουν αποδειχθεί τα μεγαλύτερα ΝΑΤΟικά πολεμικά γεράκια.

Όχι άλλη τέτοια ...πρόοδο!

Όποιος είναι με την αληθινή πρόοδο, είναι στους δρόμους με αυτούς που απεργούν, που διεκδικούν   και   διαδηλώνουν   ενάντια   στην   αντιλαϊκή   πολιτική   όλων   των   αντιλαϊκών κυβερνήσεων, για να μπορέσουν να ζήσουν ανθρώπινα στον 21ο αιώνα. Χαίρεται και παίρνει κουράγιο από τους αγώνες τους. Εκεί ήταν και χθες τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ στις μεγάλες πόλεις της Γερμανίας, όπως εκεί ήταν ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σ. Δ. Κουτσούμπας, και άλλα στελέχη και μέλη του Κόμματος πριν μερικές βδομάδες στο Παρίσι. Μητσοτάκης και Τσίπρας με τον Μακρόν και τον Σολτς και το ΚΚΕ με τους λαούς που παλεύουν εναντίον τους. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του μπροστά στις εκλογές της 21ης Μάη, δίνοντας δύναμη στη δύναμή του, γιατί “μόνο ο λαός σώζει τον λαό, με ΚΚΕ δυνατό!”».

Ο υποψήφιος Επικρατείας ΚΚΕ από τον απόδημο για την ελληνόγλωση εκπαίδευση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.