Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023

Βαυαρία: Τι είπε ο Υπ. Παιδείας για το περιφερειακό επίδομα

Η κατακραυγή στη Γερμανία ήταν μεγάλη: Όταν ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ (CSU) ανακοίνωσε στις αρχές του έτους ένα ειδικό επίδομα για εκπαιδευτικούς που θα ερχότανε από άλλα ομόσπονδα κρατίδια. Παρ' όλα αυτά, η Βαυαρία εισήγαγε ένα "περιφερειακό επίδομα" ύψους 3.000 ευρώ για εκπαιδευτικούς από τη Βαυαρία ή άλλα κρατίδια που θα αποφάσιζαν να εργαστούν σε ένα σχολείο και σε μια περιοχή με ιδιαίτερα υψηλές ανάγκες σε προσωπικό.

Ενώ ο πρόεδρος της Γερμανικής Ένωσης Εκπαιδευτικών, Stefan Düll, επέκρινε πρόσφατα το επίδομα σε συνέντευξή του στην BR ως "πολιτική της βιτρίνας", σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, Michael Piazolo, η απόφαση αυτή εξασφάλισε  εκπαιδευτικούς στη Βαυαρία. Κατά την άποψή του, η έναρξη των σχολείων ήταν "επιτυχής", τόνισε ο Piazolo το μεσημέρι μετά από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Αν και ήταν πρόκληση να εξασφαλιστεί η παροχή διδασκαλίας καθ' όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, είπε, ήταν επιτυχής η έναρξη. "Πώς τα καταφέραμε; Ιδιαίτερα μέσω των πλευρικών προσλήψεων, αλλά και μέσω του περιφερειακού μας επιδόματος και πολλών άλλων μέτρων.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, το ποσό του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ που προορίζεται για την περιφερειακή πριμοδότηση εκπαιδευτικών έχει προγραμματιστεί σε μεγάλο βαθμό για το 2023. "Με τα σημερινά δεδομένα, υπάρχουν περίπου 35 νέες προσλήψεις εκτός Βαυαρίας μεταξύ των περίπου 450 νέων προσλήψεων που δικαιούνται την πριμοδότηση", ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος. Αυτό αντιστοιχεί σε ποσοστό περίπου οκτώ τοις εκατό. Ταυτόχρονα, σημαίνει επίσης ότι θα έμεναν ακόμη χρήματα για περίπου 50 εκπαιδευτικούς.

Πηγή: BR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.