Σελίδες

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023

Bundesbank: Aισιόδοξη για την οικονομική κατάσταση της Γερμανίας

Ο πρόεδρος της Bundesbank υπεραμύνθηκε των επικρίσεων ότι η γερμανική οικονομία δεν είναι αρκετά καινοτόμος.

Αν και η γερμανική οικονομία βρίσκεται σε ύφεση και το επιχειρηματικό κλίμα συνεχίζει να επιδεινώνεται, ο πρόεδρος της Bundesbank Γιόακιμ Νάγκελ δηλώνει «αισιόδοξος» για την οικονομική κατάσταση στη χώρα.

«Η Γερμανία δεν είναι ο ασθενής της Ευρώπης. Νομίζω ότι αυτή είναι μια λανθασμένη διάγνωση που διατυπώνεται πολύ εύκολα από πολλούς», τονίζει ο Νάγκελ σε συνέντευξή του στην Handelsblatt.

Ο πρόεδρος της Bundesbank υπεραμύνθηκε των επικρίσεων ότι η γερμανική οικονομία δεν είναι αρκετά καινοτόμος. «Το γερμανικό οικονομικό μοντέλο δεν είναι ξεπερασμένο. Αλλά χρειάζεται επικαιροποίηση. Δεν πρέπει να αφήσουμε το «Made in Germany» να υποτιμηθεί», είπε ο Νάγκελ. « Η αγορά εργασίας, για παράδειγμα, εξακολουθεί να είναι πολύ εύρωστη», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αποφασίσει να αυξήσει τα επιτόκια για 10η συνεχή φορά στην επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου, στις 14 Σεπτεμβρίου, ο Νάγκελ είπε ότι η όποια απόφαση θα ληφθεί καθαρά «με βάση τα δεδομένα και τις νέες προβλέψεις που θα είναι τότε διαθέσιμες».

Ο πληθωρισμός στη ζώνη του ευρώ παρέμεινε στο 5,3% τον Αύγουστο και «αυτό δείχνει πόσο πεισματάρης είναι», τόνισε ο Νάγκελ, ο οποίος θεωρείται υποστηρικτής της αυστηρής νομισματικής πολιτικής. «Είμαστε ακόμη πολύ μακριά από την επίτευξη του στόχου μας για τον πληθωρισμό στο 2%», είπε ο ο πρόεδρος της Bundesbank.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.