Σελίδες

Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

Το Βερολίνο αντιδρά συγκρατημένα στην πρωτοβουλία Ελλάδας - Πολωνίας

Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) – Τίτλος: «Αεράμυνα στην Ε.Ε: Το Βερολίνο αντιδρά συγκρατημένα στη νέα πρωτοβουλία»

Η γερμανική κυβέρνηση εκφράστηκε σήμερα συγκρατημένα ως προς την πρωτοβουλία της Πολωνίας και της Ελλάδας για μια κοινή ασπίδα για την αεράμυνα της Ευρώπης.

Η γερμανική κυβέρνηση εκφράστηκε σήμερα συγκρατημένα ως προς την πρωτοβουλία της Πολωνίας και της Ελλάδας για μια κοινή ασπίδα για την αεράμυνα της Ευρώπης. Σε δηλώσεις της κατά τη σημερινή τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στο Βερολίνο η αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Christiane Hoffmann, επεσήμανε απλώς ότι έχει ληφθεί υπόψη η πρωτοβουλία και αναφέρθηκε στο ήδη υπάρχον πρόγραμμα για την ενίσχυση της αεράμυνας στην Ευρώπη.

Στην επονομαζόμενη πρωτοβουλία „European Sky Shield Initiative“ συμμετέχουν ήδη 21 κράτη, καθώς και ότι η νέα πρωτοβουλία Πολωνίας-Ελλάδας υπό την ονομασία „European air defence shield“ είναι ένα ενδεχομένως επιπρόσθετο πρόγραμμα της Ε.Ε.

Το  δημοσίευμα παραθέτει συνοπτικά το περιεχόμενο της κοινής επιστολής του Έλληνα και του Πολωνού Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και Donald Tusk, προς την Πρόεδρο της Κομισιόν, Ursula von der Leyen, καθώς και το αίτημά τους η πρόταση να περιληφθεί στην ατζέντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Ιουνίου, ενώ σχολιάζει ότι πιθανός σημαντικός υποστηρικτής της θα μπορούσε να είναι ο Γάλλος Πρόεδρος Macron.

Εκπρόσωπος του γερμανικού Υπουργείου Άμυνας δήλωσε σήμερα, σύμφωνα με το τηλεγράφημα, ότι αν η Ε.Ε. για παράδειγμα επιθυμεί να συνδράμει στην ενίσχυση της αεράμυνας στην Ευρώπη παρέχοντας στήριξη σε οικονομικά ζητήματα, αυτό είναι «παραπάνω από ευπρόσδεκτο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.