Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Βουλευτής των ΑΝΕΛ ζητάει την κατάργηση της γερμανικής γλώσσας από τα ελληνικά σχολεία


Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος, με ερώτησή του (Αρ. πρ. 1030/20-3-2015) στον Υπουργό Παιδείας, ζητάει την κατάργηση της γερμανικής ως δεύτερης ξένης γλώσσας (μετά την αγγλική) από τα δημοτικά σχολεία.
Φυσικά το επιχείρημα του Βουλευτή δεν στηρίζεται σε καμία επιστημονική επιχειρηματολογία ή εκπαιδευτική παρουσίαση και ανάλυση. Στηρίζεται σε έναν αντιγερμανισμό που προφανώς πιστεύει ότι "πουλάει" αυτήν την εποχή.
Αναφέρει συγκεκριμένα ο Βουλευτής:  
"Δεν πρέπει, συνεπώς, να παραπονούμαστε διαρκώς για τη γιγάντωση ενός μέλους κράτους της ΕΕ, όταν εμείς οι ίδιοι και χωρίς να μας επιβάλλεται, κάνουμε την επιλογή να στηρίζουμε τη διάδοση της γλώσσας, την κουλτούρας και των εθίμων λαών, οι οποίοι, σε γενικές γραμμές, αποδεδειγμένα έχουν συστηματικά βλάψει τη χώρα μας και έχουν αντιταχθεί σε νόμιμα κυριαρχικά μας δικαιώματα.
Στον αντίποδα, το Ελληνικό κράτος, εντελώς παράλογα, δεν υποστηρίζει τη διάδοση της γλώσσας και του πολιτισμού σημαντικών χωρών, με τις οποίες μας συνδέει μακραίωνη ιστορικά φιλία και συνεργασία και αναφέρει μεταξύ άλλων την Αίγυπτο."
Όσο και αναμενόμενη και αν είναι μια τέτοια πρόταση από Βουλευτή ενός άκρως εθνικιστικού κόμματος όπως είναι το κόμμα των ΑΝΕΛ δεν πρέπει να μείνει χωρίς σχόλιασμό μια πρόταση που προωθεί διχαστικές λογικές μεταξύ των λαών.
Δηλαδή τι θα πρέπει να συμβεί αν αύριο υπάρξει κεντρική διαφωνία με την κυβέρνηση της Μεγ. Βρετανίας; Θα καταργήσουμε και την αγγλική γλώσσα από τα σχολεία μας; Και αν ο Ισπανός Πρωθυπουργός συνεχίζει να στηρίζει την Γερμανική πολιτική; Τέλος και η προοπτική των Ισπανικών;
Το Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει αντιμετωπίσει με σοβαρότητα το θέμα και να μην πέσει στην παγίδα ενός λαικίστικου παιχνιδιού που επιδιώκει ο συγκεκριμένος Βουλευτής και το κόμμα του. Αν πράγματι πρέπει για λόγους εκπαιδευτικούς, επιστημονικούς να προωθηθεί μια άλλη γλώσα, σαφώς και οι αρμόδιοι επιστημονικοί φορείς του Υπουργείου Παιδείας οφείλουν να το προωθήσουν στην Κυβέρνηση. Όχι όμως για τους λόγους που αναφέρει ο Βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Εκτός και αν είναι οργανωμένο το σχέδιο ενάντια στην φιλία και την κατανόηση των δυο λαών και στο σχέδιο αυτό συμμετέχουν και τα δυο κόμματα της συγκυβέρνησης. 

"ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.