Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος της CSU λόγω της ευρωπαϊκής πολιτικής του κόμματός του



Είχε ψηφίσει κατά της επέκτασης της δανειακής σύμβασης με την Ελλάδα αρχές Μαρτίου


Ο αντιπρόεδρος του CSU*, Gauweiler  παραιτήθηκε από όλα του τα κομματικά και πολιτικά αξιώματα. από τον Νοέμβριο του 2013 ήταν αντιπρόεδρος της CSU ενώ στην ομοσπονδιακή Βουλή συμμετείχε από το 2002.
Η παραίτησή του ήρθε λίγες μέρες μετά την κριτική που δέχτηκε από τον Πρόεδρο του κόμματος Seehοfer για την στάση που κράτησε στη Βουλή στο θέμα της ψηφοφορίας για την επέκταση της δανειακής σύμβασης της Ελλάδας.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Βαυαρός πολιτικός ήρθε σε αντιπαράθεση με το κόμμα του και την πλειοψηφία της γερμανικής γνώμης, Πέρσι είχε ταχθεί ενάντια στην πολιτική της Γερμανίας απέναντι στην Ρωσία και είχε δηλώσει ενάντια στις κυρώσεις στους Ρώσους.

Πάντως το εθνικιστικό κόμμα της Γερμανίας, που στηρίζει την ύπαρξή του στο πρόγραμμα οικονομικής στήριξης των ευρωπαϊκών κρατών του νότου, καλωσόρισε την παραίτηση του Gauweiler και τον κάλεσε να ενταχθεί στο AfD.

Το Afd αποτελεί το μεγάλο φόβο της γερμανικής κυβέρνησης καθώς φοβάται μεγάλη διαρροή ψηφοφόρων κάθε φορά που προωθεί υποστήριξη της Ελλάδας από την Γερμανία η άλλων κρατών.

*Το CSU είναι το αδελφό κόμμα του CDU. Κατεβαίνει σε εκλογές μόνο στο κρατίδιο της Βαυαρίας, κρατίδιο στο οποίο δεν κατεβάζει συνδυασμούς το CSU. Κυβερνάει στη Βαυαρία σχεδόν 50 χρόνια τις περισσότερες φορές με απόλυτη πλειοψηφία.


ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.