Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Ο Παναθηναικός και μια αλήθεια για τον αποκλεισμό του

Κανένας σοβαρός φίλαθλος του ποδοσφαίρου δεν μπορεί παρά να χαίρεται που φέτος θα βρίσκονται στην πρώτη κατηγορία όλες σχεδόν οι παραδοσιακές ομάδες (επανήλθαν ΑΕΚ, Ηρακλής).
Στο ίδιο πνεύμα, οι σοβαροί φίλαθλοι του ποδοσφαίρου θα πρέπει να κρίνουν με "εθνικά" χαρακτηριστικά τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Έτσι, αν ο αποκλεισμός το Ατρόμητου Αθηνών ήταν λίγο - πολύ αναμενόμενος, έκπληξη αποτέλεσε ο νέος αποκλεισμός του Παναθηναϊκού ο οποίος τα τελευταία χρόνια κάνει άσχημες και αποτυχημένες εμφανίσεις στην Ευρώπη.
Αν δεν υιοθετήσουμε τη θεωρία που θέλει τον ΠΑΟ να μην επιθυμούσε να προκριθεί, για να αφοσιωθεί στο πρωτάθλημα, τότε η Διοίκηση του ΠΑΟ και οι φίλαθλου οφείλουν να αναγνωρίσουν μια αλήθεια.
Ότι χρόνια τώρα βολεύτηκαν είτε με την κατάκτηση ενός κυπέλλου, είτε ρίχνοντας τις ευθύνες για τις ήττες τους όχι στην ομάδα, αλλά σε τρίτους (διαιτησία, ΕΠΟ κλπ).
Αποτέλεσμα ήταν ότι ο κόσμος του Παναθηναϊκού να έχει στην πλειοψηφία του πειστεί ότι διαθέτει  την καλύτερη ομάδα στη χώρα, αλλά οι άλλοι δεν τον αφήνουν να πάρει το πρωτάθλημα.
Όμως, να που έρχεται η Ευρώπη, όπου υποδεέστερες ομάδες δείχνουν ποια είναι τα όρια της ομάδας.
Ο ΠΑΟ χρειάζεται παίκτες για να μπορεί να ανταποκριθεί σε τρεις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο, Ευρώπη). Δεν χρειάζεται να είναι αστέρια πολλών εκατομμυρίων, αλλά χρειάζεται αυτό που ονομάζεται ,,πάγκος,,. Επίσης, χρειάζεται προγραμματισμός. 
Διαφορετικά θα πανηγυρίζει ότι είναι η καλύτερη ομάδα του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος ή ότι δήθεν θα έπαιρνε το πρωτάθλημα αν δεν ήταν ο Μαρινάκης ή  ο Μελισανίδης.
Και μια σοβαρή διοίκηση οφείλει να αντιμετωπίζει με σοβαρότητα και ειλικρίνεια τους φιλάθλους  (που έχουν δείξει όντως - για τα ελληνικά δεδομένα - υπομονή).
Γιατί, ακόμη και αν πάρει φέτος το πρωτάθλημα ο ΠΑΟ,  θα το πετύχει επειδή δεν θα είναι οι αντίπαλοι του αρκετά καλοί και όχι επειδή η ίδια η ομάδα θα έχει την ποδοσφαιρική ποιότητα του πρωταθλητή.


ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.