Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

Όποιος σκορπάει τον καιρό, δεν τον ξαναμαζεύει.

Κείμενο υποστήριξης της Προέδρου της Βουλής ετοίμασαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε από το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «KONTRA News».

Το πρωτοσέλιδο της - γνωστής για το επίπεδο δημοσιογραφίας της - εφημερίδας δεν αμφισβητείται ότι ήταν απαράδεκτο και προκλητικό.


Όμως, ήταν η πρώτη φορά που αναρτούσε  τέτοια πρωτοσέλιδα η συγκεκριμένη εφημερίδα; 


Φυσικά και όχι. Μόλις πρόσφατα είχε κατηγορήσει με χυδαίους χαρακτηρισμούς έναν Υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ. Ο εκδότης της εφημερίδας έχει ένα συγκεκριμένο επίπεδο πολιτικής προσέγγισης των πολιτικών προσώπων, που τα στοχοποιεί με συγκεκριμένο λαϊκίστικο τρόπο. 


Αλλά, όπως λέει μια ελληνική παροιμία "το δέντρο όταν ξεραθεί, το νερό δεν ωφελεί"


Τώρα είναι αργά να πείσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί τώρα δεν θα μιλήσουν οι περισσότεροι από όλους εκείνους που επί χρόνια έβλεπαν τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας αυτής να λοιδορούν, να συκοφαντούν και να προσβάλουν άλλους πολιτικούς. Τότε, βέβαια,  τα δημοσιεύματα της kontra news εξυπηρετούσαν, συγκυριακά, τον στενό κομματικό σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ. Λες και δεν γνώριζαν στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ότι οι εκδότες τέτοιων εφημερίδων είναι αδίστακτοι και συνήθως, στρέφονται εναντίον όσων υποστήριζαν με ιδιαίτερη θέρμη, όταν κρίνουν ότι τα πράγματα αλλάζουν. 

Αλλά, ιδιαίτερα τα τελευταία 6 χρόνια, τα χρόνια που εκδηλώθηκε η δημοσιονομική κρίση δεν αντιδρούσαμε ως κοινωνία (και κατ' επέκταση ούτε τα κόμματα) στους προπηλακισμούς και στις συκοφαντίες των πολιτικών αντιπάλων. Και αν αντιδρούσαμε τότε πάντα υπήρχε ένα "αλλά", το οποίο στην ουσία νομιμοποιούσε τη βία σε όποια μορφή αυτή είχε εκδηλωθεί.

Ιδιαίτερα η "Αριστερά", βολεύτηκε από αυτή τη κατάσταση, όσο έβλεπε ότι οδηγούσε στο να εισπράττει ψήφους. Και μέσα στην μέθη της ανοδικής πορείας δεν σκέφτηκε ότι θα έρθει η στιγμή που και η ίδια θα γευτεί όλα όσα εξ αποστάσεως και με την ανοχή της παρακολουθούσε να συμβαίνουν στους πολιτικούς αντιπάλους της.


ΥΓ: Ποια ήταν η αντίδραση της Κβνσταντοπούλου και των συγκεκριμένων Βουλευτών στην σεξιστική επίθεση που δέχτηκε πρόσφατα η εκπρόσωπος του ΔΝΤ Ντέλια Βελκουλέσκου από την εφημερίδα των συντακτών. Ή υπάρχουν καλές και κακές σεξιστικές επιθέσεις στην αριστερή φιλοσοφία ;  

ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ 











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.