Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2015

Για τους "ιδεολόγους" του καναπέ και της συνωμοσίας ...

Δεν είχαν καν προλάβει να καταμετρήσουν τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι και άρχισαν να εμφανίζονται ο ένας μετά τον άλλο...οι συνήθεις "παντογνώστες".

Εκείνοι που διαφέρουν από όλους εμάς που σοκαριστήκαμε χθες, όταν δέχτηκε επίθεση το Παρίσι, η Γαλλία, η Ευρώπη. Εκείνοι που ψύχραιμα, την ώρα της θλίψης, είναι σε θέση να αναλύσουν τον "καπιταλισμό" και να αναρτήσουν κάθε είδους εικασία που έχουν εμπνευστεί δημιουργήσει από τις ταινίες "24 ώρες", που γνωρίζουν με απόλυτα σιγουριά πως ξεδιπλώθηκε όλο το σχέδιο, πως ξεκίνησε και πως εκτελέστηκε. Χωρίς δισταγμό το ανεβάζουν στο facebook και στα κοινωνικά δίκτυα. Χωρίς λεπτό καθυστέρησης, δεύτερη σκέψη.

Είναι εκείνοι  που ανακαλύπτουν τη συνωμοσία ακόμη και μέσα από το φωτισμό των πόλεων. Σ όλους αυτούς που τους διακρίνει ο πολιτικός "ρεαλισμός" και η "ιδεολογική" προσέγγιση τίθεται ένα ερώτημα.

Αν βρίσκονταν μέσα στο θέατρο Bataclan οι ίδιοι, τα παιδιά τους, οι σύζυγοι τους, συγγενείς τους θα είχαν πάλι την ψυχραιμία να αναλύσουν την κατάσταση "απλά και συνωμοτικά" ;

Αν δηλαδή κάποιος φίλος ή συγγενής πεθάνει λόγω καπνίσματος, την ώρα του θανάτου αναλύουν τον ρόλο της καπνοβιομηχανίας και του καπιταλιστικού συστήματος ή  κλαίνε τον νεκρό ;

Είναι εξοργιστικό, όπως εξοργιστικό είναι να μιλούν για ειρήνη εκείνοι που πιστεύουν ότι η ειρήνη μπορεί να επιβληθεί με τα όπλα, τα μολότοφ, τη βία.
Χθες, ήταν μια τραγική ημέρα για την Ευρώπη. Έχασαν τη ζωή τους πάνω από 130 άτομα, όχι από μια φυσική καταστροφή, αλλά επειδή στο όνομα μιας θρησκείας κάποιοι πίστεψαν ότι με τον τρόπο αυτό θα τρομάξει η Ευρώπη(;).

Δεν μπορεί τα παιδικά μάτια που βιώνουν σκηνές φρίκης που θα τα ακολουθούν σε όλη τους την ζωή και για να ξεφύγουν  δίνουν μάχη με τα κύματα στο δρόμο της προσφυγιάς, να γίνουν θύματα λόγω της τρομοκρατικής επίθεσης των φασιστών ισλαμιστών. Σαφώς και τα γεγονότα δεν προκύπτουν από το πουθενά και ξαφνικά. Οδηγούμαστε σ αυτά, από λάθη σχεδιασμών, λάθη πολιτικών, λάθη βάσει ιδεοληψιών. Και η Ευρώπη και ο Δυτικός κόσμος οφείλουν να αναζητήσουν τις δικές τους ευθύνες σ αυτό που οδήγησε στην ανάδειξη του ισλαμικού φασισμού ή μάλλον του φασισμού με θρησκευτικό μανδύα.

Αυτή την ώρα όμως, ας αφήσουμε για μια φορά ,,τις συνωμοσίες,, και τις ,,ιδεολογίες,, του καναπέ, ας κάνουμε το πιο απλό, να καταδικάσουμε τους φόνους χωρίς "μεν και αλλά" ή ας σιωπήσουμε για λίγες, τουλάχιστον, ώρες.
Ας αφήσουμε το Παρίσι να θάψει τους νεκρούς . Γιατί όποια ιδεολογική αναζήτηση και να κάνουμε, οι πολίτες που δολοφονήθηκαν χθες δεν είχαν ευθύνη. Ή και σ αυτό υπάρχει άλλη άποψη

ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.