Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Λεπτό προς λεπτό αναμετάδοση ειδήσεων για την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι.

Το Wembley στο Λονδίνο και το Empire State Building
στη ΝΥ σε χρώματα της Γαλλίας
 
03.30 Τουλάχιστον 1500 άτομα ήταν στη συναυλία στο θέατρο Bataclan. Η αστυνομία της Γαλλίας δηλώνει ότι οι τρομοκράτες πρέπει να είναι όλοι νεκορί (5).

02:40 ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: ¨Ολες οι πληροφορίες που δίνουν τα πρακτορεία ειδήσεων μιλούν για 140 νεκρούς και 5 νεκρούς τρομοκροάτες.

01.22 Σε συνέντευξή του στο CNN ο αντιδήμαρχος του Παρισιού Patrick Klugman, αναφέρει ότι πρόκειτο για μια τρομοκρατική επίθεση που δεν ξέρουμε ακόμη αν έχει ολοκληρωθεί. Υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι πρόκειται για μια τρομοκρατική ισλαμιστική οργάνωση αλλά ακόμη δεν έχει αναλάβει κανείς την επίθεση. Κάλεσε τους πολίτες να περιορίσουν τις περιττές δραστηριότητές τους.

01:12 Όλα τα μεγάλα ΜΜΕ συμφωνούν στην είδηση ότι ολοκληρώθηκε η έφοδος της αστυνομίας στο θέατρο και ότι υπήρξαν δυο νεκροί τρομοκράτες. Άσχημη η εικόνα και για τους όμηρους αν και δεν δημοσιεύτηκαν ακόμη στοιχεία. 

01:08 Η Γαλλική αστυνομία επισημαίνει το κίνδυνο που μπορεί να προκαλέσουν αυτή τη στιγμή ψευδής ειδήσεις στα κοινωνικά μέσα. 
Οι περιοχές του Παρισιού που έγιναν οι επιθέσεις

00:58 Με προσεκτικές μεν διατυπώσεις τα περισσότερα πρακτορεία ειδήσεων μεταφέρουν την είδηση ότι η επίθεση έχει θρησκευτικό κίνητρο.

00:44 για επιθέσεις σε 7 διαφορετικά σημεία της πόλης αναφέρεται το γαλλικό πρακτορείο AFP σύμφωνα με το Spiegel 

00:32 Από πολλά ΜΜΕ πιστοποιείται η είδηση ότι αυτή τη στιγμή στο θέατρο Bataclan βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση της αστυνομίας και αξούγονται μια σειρά από εκρήξεις.

00:22 
Σύμφωνα με το CNN οι τρομοκράτες δεν φορούσαν μάσκες.
Η Bild αναφέρει ότι όμηροι που ξέφυγαν δήλωσαν ότι οι ,,τρομοκράτες σκότωναν έναν έναν τους όμηρους ,,

00:08 Η αστυνομία εισβάλει στο κτίριο που είναι οι όμηροι

00:07 Τουλάχιστον 50 τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση αναφέρει η BILD

00:07 Τουλάχιστον 50 τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση αναφέρει η BILD

23.37
Στους 60 έφθασε ο αριθμός των νεκρών σύμφωνα με την BILD πάνω από 100 οι τραυματίες γυρω στους 100 ομήρους. Σε 4 διαφορετικά σημεία της πόλεις οι εκρήξεις.
Μια έκρηξη δίπλα από το γήπεδο (αγώνας Γαλλία - Γερμανία) προκάλεσε πανικό στους φιλάθλους (βλέπε φωτο BILD).



23>03 Σειρά επιθέσεων σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο Παρίσι με πολλούς νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο και για περιστατικό ομηρίας στο θέατρο Bataclan. Συγκεκριμένα, δύο εκρήξεις σημειώθηκαν έξω από το Stade de France, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη φιλικός αγώνας Γαλλίας - Γερμανίας, παρουσία του Φρανσουά Ολάντ. Παράλληλα, τρία επεισόδια με πυροβολισμούς αναφέρθηκαν μεταξύ 10ου και 11ου διαμερίσματος. Ο αρχικός απολογισμός είναι 18 νεκροί, δεκάδες οι τραυματίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.