Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Η UNESCO αφιέρωσε το 2016 στον Αριστοτέλη

Διεθνές Eτος Αριστοτέλη ανακηρύχτηκε το 2016 από τη Γενική Διάσκεψη της UNESCO, κατά την πρόσφατη 38η Σύνοδό της που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, μετά από πρόταση της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής.

Βάση της πρότασης αποτέλεσε το Παγκόσμιο Συνέδριο για τη συμπλήρωση 2.400 ετών από τη γέννηση του Αριστοτέλη, που θα διοργανώσει τον Μάιο του 2016 στη Θεσσαλονίκη το Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Ερευνών του ΑΠΘ, φέρνοντας στην πόλη την αφρόκρεμα της σύγχρονης φιλοσοφικής σκέψης απ' όλο τον κόσμο.

Οι κορυφαίοι αριστοτελιστές θα παρουσιάσουν εισηγήσεις για το έργο του μεγάλου αρχαίου φιλοσόφου και πολυεπιστήμονα στους χώρους του πανεπιστημίου, που φέρει το όνομα του, αλλά και στα αρχαία Στάγιρα, όπου γεννήθηκε το 384 π.Χ., όπως και στην Αρχαία Μίεζα, όπου δίδαξε τον Μέγα Αλέξανδρο.


Η ανακήρυξη προσδίδει στο εγχείρημα διεθνή εμβέλεια και στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις και επιστημονικές συζητήσεις για τον Σταγιρίτη φιλόσοφο σε όλο τον κόσμο, όπως και στην Ελλάδα. Το Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών ιδρύθηκε το 2011 με απόφαση της Συγκλήτου του ΑΠΘ, στην οποία υπάγεται, με στόχο τη μελέτη και προβολή του αριστοτελικού έργου σε διεθνή κλίμακα.
ΠΗΓΗ www.silvercity.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.