Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Το οικουμενικό σχολείο «ΑΘΗΝΑ» στην έκθεση «BETT SHOW 2016» στο Λονδίνο

Το δωρεάν Online Οικουμενικό Σχολείο «Αθηνά» ταξιδεύει στο Λονδίνο για τη Διεθνή Έκθεση για την τεχνολογία στην εκπαίδευση «Bett Show 2016», η οποία πραγματοποιείται στη βρετανική πρωτεύουσα τις μέρες αυτές (20 έως τις 23 Ιανουαρίου 2016)

Στην έκθεση, συμμετέχουν περισσότεροι από 1000 φορείς εκπαίδευσης από όλες τις χώρες του κόσμου και παρουσιάζονται σε διεθνές επίπεδο τα επόμενα βήματα στην εκπαίδευση. Χιλιάδες επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να μυηθούν σε καινοτόμες εκπαιδευτικές τεχνικές, μεθόδους εκμάθησης και τεχνολογικές εφαρμογές σε ειδικά σχεδιασμένα σεμινάρια και workshops.

Το Οικουμενικό Σχολείο «Αθηνά» προσφέρει από το 2013 σε όλους τους μαθητές της ελληνικής επικράτειας, αλλά και στον όπου γης Ελληνισμό, ελεύθερη πρόσβαση (24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα) σε περισσότερα από 10.000 video-μαθήματα. Το ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό υλικό του Οικουμενικού Σχολείου καλύπτει την ύλη 22 μαθημάτων όλων των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου και περιλαμβάνει ανάλυση της θεωρίας, λύσεις των ασκήσεων του σχολικού βιβλίου και του τετραδίου εργασιών, μεθοδολογία, παραδείγματα και διαδραστικά τεστ.

Η αναγνώριση του πρώτου διαδικτυακού Οικουμενικού Δημοτικού Σχολείου σε διεθνές επίπεδο, επισφραγίστηκε πριν από λίγες ημέρες με την επιλογή και παρουσίασή του ανάμεσα στους μεγαλύτερους Εκπαιδευτικούς Οργανισμούς του κόσμου στην 21η Online Educa Berlin 2015, ένα από τα μεγαλύτερα παγκόσμια συνέδρια για την Τεχνολογία στην Εκπαίδευση και την Κατάρτιση (e-learning), που πραγματοποιήθηκε το Δεκέμβριο του 2015 στο Βερολίνο.


Το Οικουμενικό Σχολείο «Αθηνά» δημιουργήθηκε στην Αθήνα το 2013 και αποτελεί κοινή έμπνευση και πρωτοβουλία της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Κέντρου Online Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.