Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Τουρισμός δυο ταχυτήτων λόγω προσφυγικού; Όχι λένε οι ταξιδιωτικοί πράκτορες

Σε ολοσέλιδο αφιέρωμά της η εφημερίδα του Μονάχου «TZ» αναφέρθηκε στην νέα τουριστική περίοδο και σε τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν στην χώρα μας στον τομέα αυτό λόγω προσφυγικού. Με το ερώτημα αν θα έχουμε τουρισμό δυο ταχυτήτων η εφημερίδα συνομίλησε με την υπεύθυνη πωλήσεων του ταξιδιωτικού πράκτορα Attika Reisen την Christine Pilz.

Οι μόνιμοι πελάτες δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν τους προορισμούς τους αναφέρει η εκπρόσωπου του Attika. Τα νησιά όπως Λέσβος, Κω, Σάμος, Λέρος και Χίος δεν θα έχουν την αύξηση που έχει ήδη παρατηρηθεί στις κρατήσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα αλλά δεν θα έχουν μείωση. Αντίθετα αύξηση καταγράφεται ήδη στα νησιά όπως Κρήτη, Σαντορίνη, Μύκονος, Νάξος, Πάρος ενώ ακόμη μεγαλύτερη αύξηση αναμένεται στην Χαλκιδική, στην Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο καθώς στα νησιά του Ιονίου.

Πάντως τα νησιά που έχουν μεγαλύτερη προσφυγική ροή έχουν προχωρήσει σε ειδικές προσφορές.
Έτσι η υπεύθυνη πωλήσεων του Attika αναφέρθηκε ενδεικτικά σε τιμές για μια εβδομάδα διαμονή με πρωινό και αεροπορική μετακίνηση  που κοστίζει στη Σάμο 485 € και στην Κω 504€.

Πάντως, σύμφωνα με τις στατιστικές της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας που ανακοίνωσε σήμερα, η Ελλάδα τον πρώτο μήνα του νέου έτους παρουσίασε αύξηση – συγκριτικά με τον Ιανουάριο του 2015 – 9,8%. στους ταξιδιώτες που ήρθαν στην χώρα μας από αεροδρόμια της Γερμανίας.

Πηγή: tz, Bundesstatistikamt

Επιμέλεια: Δορυφόρος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.