Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Ανακοίνωση Ελλ. Κοινότητας Νυρεμβέργης: για Ημερίδα

Με μεγάλη ικανοποίηση η Ελληνική Κοινότητα Νυρεμβέργης υποδέχτηκε το αποτέλεσμα της ημερίδας ενημέρωσης και διαλόγου, την οποία οργάνωσε σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας επιβεβαιώνοντας το άριστο κλίμα στη συνεργασία των δύο οργάνων. Η δράση, η οποία φιλοξενήθηκε το Σάββατο 02.04.2016 στις εγκαταστάσεις του NHG στη Νυρεμβέργη συγκέντρωσε το ενδιαφέρον πολυπληθούς συμμετοχής στις θεματικές ενότητες ``Νεομετανάστευση-προβλήματα ένταξης`` καθώς και ``εκπαιδευτικό ζήτημα στην Ομογένεια-ελληνικά σχολεία στη Γερμανία``.

       Η Ελληνική Κοινότητα θεωρεί πως η παρουσία του εκπροσώπου της ελληνικής κυβέρνησης και κοινοβουλίου, βουλευτή κου Σκουρολιάκου Πάνου, ο οποίος δεσμεύτηκε να μεταφέρει στην πολιτική ηγεσία της Ελλάδας τα συμπεράσματα της ημερίδας, ήταν εξαιρετικά σημαίνουσα αποδεικνύοντας το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τη χαρτογράφηση των προβλημάτων της Ομογένειας. Ιδιαίτερα χαρακτηριστική ήταν η παρουσίαση του νέου δίγλωσσου μοντέλου εκπαίδευσης που ισχύει στα ελλ. σχολεία της Βαυαρίας, από το συντονιστή εκπαίδευσης στο Μόναχο κο. Δρ. Παπατσίμπα, η οποία επικυρώνει το πρόγραμμα ως απόλυτης προτεραιότητας για τις κυβερνήσεις Ελλάδας και Βαυαρίας.
      Η Ελληνική Κοινότητα Νυρεμβέργης, ευχαριστεί άπαντες τους συμμετέχοντες καθώς και τους θεσμικούς εκπροσώπους κκ Σκουρολιάκο Πάνο (ελλ. κυβέρνηση), Δημητρίου Κώστα (ΟΕΚ) και Αθανασιάδη Νίκο (ΟΕΚ), για την ουσιαστική συμβολή τους στο ειλικρινές και παραγωγικό κλίμα της ημερίδας, ενώ δεσμεύεται για την επιμονή της σε πρωτοβουλίες ενημέρωσης και ουσιαστικής πολιτικής παρέμβασης σε μείζονα θέματα της Ομογένειας.
Για την Ε.Κ. Νυρεμβέργης
Ο Πρόεδρος
Δ. Κωνσταντάτος

Πηγή: Δελτίο τύπου Ελληνικής Κοινότητας Νυρεμβέργης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.