Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Το ΑΠΘ σχεδιάζει τη δημιουργία έδρας Ποντιακών Μελετών και Ρωσικών Σπουδών

Μια σημαντική είδηση για τον ποντιακό ελληνισμό αποκάλυψε ο πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο της έκθεσης των κορυφαίων ρωσικών πανεπιστημίων που ολοκληρώθηκε τις προηγούμενες μέρες στη Θεσσαλονίκη.
Ο Περικλής Μήτκας δήλωσε ότι το ΑΠΘ βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για το ενδεχόμενο δημιουργίας έδρας Ποντιακών Μελετών και έδρας Ρωσικών Σπουδών, στη Φιλοσοφική Σχολή.

Οι στενές σχέσεις που διατηρεί το ΑΠΘ με τα πανεπιστήμια της Ρωσίας, στο πλαίσιο και του Έτους Ελλάδας-Ρωσίας, οδηγεί σε ολοένα και περισσότερες προοπτικές συνεργασίας.
Όπως ανακοινώθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης, το πανεπιστήμιο «Kuban State University» θα δώσει την ευκαιρία σε δέκα αριστούχους φοιτητές του ΑΠΘ, που παρακολουθούν το μάθημα Ρωσικής Γλώσσας και Πολιτισμού, να συμμετάσχουν σε μια εκπαιδευτική αποστολή καθώς και στη Διεθνή Ολυμπιάδα στη Ρωσική Γλώσσα.
Παράλληλα, ο αναπληρωτής διευθυντής του Ινστιτούτου Ρωσικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου Λομονόσοφ Β. Τσάστνικ, ανακοίνωσε ότι θα χορηγηθούν τρεις υποτροφίες ενός έτους σε αριστούχους του ΑΠΘ. Από την πλευρά του το Αριστοτέλειο θα προσφέρει τρεις υποτροφίες σε Ρώσους φοιτητές για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας.
Πηγή: http://www.pontos-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.