Τρίτη 26 Απριλίου 2016

“Η Γενοκτονία δεν παραγράφεται“ . Κάλεσμα των Ποντίων Μονάχου

Στις 29. Οκτωβρίου 1923 ανακηρύχθηκε το Κράτος της Τουρκίας με τα  σημερινά του σύνορα. Έτσι ο εξαφανισμός και ο διωγμός των μη μουσουλμανικών πληθυσμών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας πέρασε στη λήθη. Για όλους τους χριστιανούς, Αρμένιους, Ασσυροχαλδαίους Αρραμαίους, Έλληνες της Μ. Ασίας και του μαρτυρικού Πόντου, της τότε Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ένα θλιβερό γεγονός.


“Η Γενοκτονία δεν παραγράφεται“
Με αφορμή την ιστορική μνήμη για τα 100 χρόνια από την έναρξη της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ο Σύλλογος Ποντίων Μονάχου, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη, την Επιτροπή Γενοκτονίας της ΟΣΕΠΕ και τους Συλλόγους Ποντίων Βαυαρίας, σας καλούν σε πορεία διαμαρτυρίας:
1) το Σάββατο, 14. Μαΐου  2016, 11:00 Uhr

Τόπος: Geschwister Scholl - Platz, 80539 München

(vor Hauptgebäude Universität)


Διαδρομή/ξεκίνημα: Geschwister Scholl – Platz über Ludwigstr., Briennerstr.,
Τέρμα: Platz der Opfer des Nationalsozialismus)
Την πορεία θα πλαισιώσουν και θα χαιρετίσουν πολιτικοί, αντιπρόσωποι των οργανώσεων από τα ανθρώπινα δικαιώματα και άλλοι.

2) Ο Σύλλογος Ποντίων Μονάχου, στα πλαίσια της εκδήλωσης για την ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, διοργανώνει διάλεξη με θέμα:
“Η πορεία της διεθνοποίησης της Γενοκτονίας και το δέον γενέσθαι“.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την:
 Κυριακή 15.05.2016 και ώρα 16.00 στην αίθουσα διαλέξεων
 του Stadtmuseum  St.-Jakobs-Platz 1, 80331 München
(όλα τα
U-Bahn και S-Bahn στάση Marienplatz)

Ομιλητής θα είναι ο Δρ. Ιστορίας, επιστημονικός συνεργάτης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κύριος Θεοδόσης Κυριακίδης.
Σας καλούμε να παραβρεθείτε στις δύο αυτές σημαντικές εκδηλώσεις  του Συλλόγου μας. Είναι χρέος όλων, με την παρουσία μας να καταδικάσουμε το έγκλημα εναντίων της ανθρωπότητας και να τιμήσουμε τη μνήμη των αδικοσφαγιασθέντων προγόνων μας.    


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.