Σάββατο, 14 Μαΐου 2016

150 χρόνια Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Η 18η Μαΐου έχει καθιερωθεί και εορτάζεται σε όλο τον κόσμο ώς η Διεθνής Ημέρα Μουσείων . Η φετινή επέτειος έχει ως κεντρικό θέμα «Μουσεία και πολιτιστικά τοπία», με το Ελληνικό Τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) να τιμά το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το οποίο συμπληρώνει 150 χρόνια από τη θεμελίωσή του και πάνω από έναν αιώνα καθοριστικής συμβολής στη διαμόρφωση του πολιτιστικού τοπίου της πόλης που το φιλοξενεί και ολόκληρης της χώρας.
Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο είναι το μεγαλύτερο μουσείο της Ελλάδας και ένα από τα σημαντικότερα του κόσμου.
Με αρχικό προορισμό να δεχθεί το σύνολο των ευρημάτων από ανασκαφές του 19ου αιώνα, κυρίως από την Αττική, αλλά και από άλλες περιοχές της χώρας, σταδιακά πήρε τη μορφή ενός κεντρικού Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και εμπλουτίσθηκε με ευρήματα από όλα τα σημεία του ελληνικού κόσμου.

Οι πλούσιες συλλογές του, που αριθμούν περισσότερα από 11.000 εκθέματα, προσφέρουν στον επισκέπτη ένα πανόραμα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού από τις αρχές της προϊστορίας έως την ύστερη αρχαιότητα.Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο διοργανώνει σειρά δράσεων από τις 16 έως τις 22 Μαΐου, μέσα και γύρω από το μουσείο.
Η είσοδος στους επισκέπτες που θα συμμετάσχουν στις δράσεις είναι ελεύθερη. Την Κυριακή 22 Μαΐου δεν απαιτείται εισιτήριο, αλλά έγκαιρη δήλωση συμμετοχής.
Πηγή και περισσότερες πληροφορίες: http://www.namuseum.gr/wellcome-gr.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου