Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Μετά από 7 χρόνια ξανά Συνέδριο της ΟΕΚ !

Ξεκινά σήμερα το συνέδριο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας. Το τελευταίο Συνέδριο πραγματοποιήθηκε το 2009. Κανονικά θα έπρεπε να είχαν προηγηθεί 3 τακτικά συνέδρια πριν το σημερινό καθώς η θητεία του ΔΣ είναι διετής όπως επίσης να υλοποιηθεί και η απόφαση του Συνεδρίου 2009 για Καταστατικό Συνέδριο.
Το κεντρικό θέμα δεν είναι βέβαια τόσο η καθυστέρηση αλλά κατά πόσο το παρόν Συνέδριο μπορεί να γίνει η αφετηρία για να λειτουργήσουν οι Ελληνικές Κοινότητες στη Γερμανία με τρόπο αποτελεσματικό, σύγχρονο και αντιπροσωπευτικό για όλους τους απόδημους και μετανάστες ελληνικής καταγωγής.
Οι ενδείξεις δεν είναι θετικές καθώς η όλη διαδικασία δείχνει να γίνεται με γνώμονα τον έλεγχο του Οργάνου και του Συνεδρίου και χωρίς ουσιαστικό διαπαραταξιακό διάλογο.
Επιπλέον, προέκυψε και η ελληνική εκπομπή του WDR Radiopolis, η οποία κατηγορεί τον Πρόεδρο του ΔΣ για θέματα αμφιβόλου οικονομικής διαχείρισης.
Δεν γνωρίζουμε αν είναι τυχαίο που μόλις 15 μέρες πριν το Συνέδριο βγήκε στον αέρα η συγκεκριμένη εκπομπή και από που προέκυψε το ξαφνικό ενδιαφέρον για τις Κοινότητες.
Σε κάθε περίπτωση όμως τα ερωτήματα παραμένουν και είναι κατακριτέο που ο Πρόεδρος της ΟΕΚ -τουλάχιστον όπως ισχυρίζεται η εκπομπή- δεν απάντησε στο ερώτημα που του τέθηκε.
Εμείς, βέβαια, δεχτήκαμε την πληροφορία ότι τα χρήματα τα πήρε η BAGIV και όχι η ΟΕΚ. Ωστόσο, η ΟΕΚ οφείλει να πάρει θέση και να μην επιτρέπει να δηλητηριάζεται το κλίμα για τις Κοινότητες και στις Κοινότητες.
Πάντως ο αριθμός των συνέδρων και των Κοινοτήτων που έχουν αυτή τη στιγμή δηλωθεί με παρουσία στο συνέδριο είναι σχετικά μικρός. Γεγονός που οφείλεται κυρίως στα οικονομικά προβλήματα που έχουν οι Κοινότητες και τη δυσκολία να καλύψουν τα έξοδα (μετάβαση, διαμονή, συνδρομή κλπ).
Φυσικά όμως δεν είναι ο μόνος λόγος.

Της συντακτικής επιτροπής 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.